Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Etkinliklerden kısa başlıklar

Bu hafta da sanatın gündemi oldukça yoğundu. Hepsini bir arada yazamayacağım için kısa kısa farklı etkinlikleri sizlere duyurmak istedim. Bakalım nerelerde neler varmış? Özellikle çoğumuzun çocukluğundan hatırladığı keyifli bir romanın çocuklar için sunulacak tiyatro oyunu, kısa film yarışması ile bir de sergiden bahsedeceğim.
Şeker Portakalı’na Gala
Josemauro De Vasconcelos’un yazdığı, Aydın Emeç’in dilimize çevirdiği, Gülşen Karakadıoğlu’nun oyunlaştırdığı, Şeker Portakalı’nın yönetmeni Gürkan Görbil. Bugün 4 Mart 2012 Pazar günü saat 13.00’de Ertan Gösteri Merkezi’nde galası yapılacak oyun, 11-25 Mart Pazar günleri saat 13.00’te, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri saat 10.30 ve 14.00’te okullara temsil edilecek. Birçoklarımızın çocukluğumuzda romanını çok severek okuduğumuz Şeker Portakalı’nı tiyatro oyunu olarak izlemek de oldukça keyifli olacaktır. Bence sadece çocuklar değil büyükler de kaçırmamalı.
Çocukların çocuk olduğu unutulmayıp gereken ilgi ve şefkati göstermenin öneminin vurgulandığı oyunda, yönetmen yardımcılığını Ezgi Özten, oyunun reji asistanlığını Sıla Kurt, dekorunu Murat Kaya, ışık tasarımını Ali Ertekin, Işık kumandasını Muzaffer Cerrahoğlu, kondivit Aziz Erdoğdu, sahne amirliğini ise Samet Ertan üstleniyor. Ve tabii başarılı tiyatro oyuncuları rol alıyor. Bu arada Ertan Sahne Sanat Tiyatrosu, Alparslan Türkeş caddesi No. 31 Beştepe - Ankara’da. Tiyatro severlere duyurulur. İyi seyirler.
Gaziantep Uluslararası Kısa Film yarışması: Göç
Gaziantep Üniversitesi göç temalı kısa filmlerinizi bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen  “Göç-Türkiye’nin ve dünyanın gerçeği”  konulu Uluslar rası Göç Sempozyumu, 11 ve 13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Sempozyum kapsamında Türkiye ve dünyanın ortak bir sorunu olarak kabul edilen  “Göç”  temalı birçok akademik, siyasi, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca bu kapsamda bir de Uluslararası Kısa Film Yarışması düzenlenecek.  “Göç”  temalı tüm kısa filmlerin katılabileceği yarışma 1 Ocak 2011 tarihinden sonra çekilmiş tüm kısa filmleri katılımcı olarak bekliyor. Yarışma sonrasında ise ana jüri tarafından belirlenecek en iyi üç filme 10 bin Amerikan doları ödül de verilecek. Bu yarışma genç sinemacı ve senaristlerin ya da böylesi bir denemeyle ilk kez kendisini ifade etmek isteyen yarışmacıların kaçırmaması gereken bir tanıtım imkanı gibi görünüyor. 
Ödül dağılımı ise şöyle:
En iyi kısa film: 4 bin Amerikan Doları
En iyi ikinci kısa film: 3 bin Amerikan Doları
En iyi üçüncü kısa film: 2 bin Amerikan Doları
Jüri Özel ödülü de bin Amerikan Doları olarak belirlenmiş. Katılımcıların internet üzerinden başvuru formlarını doldurarak ön izleme kopyalarını en geç 15 Nisan 2012 tarihine kadar yarışma merkezine ulaştırmaları gerekiyor. İlgililer için ise adres şöyle: http.//www.gaziantep-goc.org. Haydi rastgele.
Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde resim sergisi
2 Mart’ta açılan Nurten Pembecioğlu’nun yağlı boya resim sergisini sanat dostları 11 Mart 2012 tarihine kadar Atatürk Bulvarı No: 23 Opera-Ulus, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde gezebilirler. Görselliğin birbirinden farklı renklerle beslendiği güçlü ifadelere hayran kalacaksınız. Sanattan uzak kalmamanız dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları