Euro “AMB” öncesi en zayıf para oldu

Euro “AMB” öncesi en zayıf para oldu
Euro, traderların “AMB”nin Perşembe günü açıklayacağı politika kararı öncesi önemli paralar arasında dünyanın en kötü performansını gösteren para oldu

Euro, traderların Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik paketini genişletip genişletmeyeceğine ilişkin gelecek kararını değerlendirmesiyle, önemli paralar arasında geçtiğimiz ay dünyanın en kötü performans gösteren parası oldu.

Avrupa parası, ekonomistlerin AMB'nin Perşembe günü eksi yüzde 0.3 düzeyinde bulunan faizi indireceği ve 60 milyar euroluk (66 milyar dolar) tahvil alım programını artıracağı beklentisiyle, 10 Şubat'tan bu yana dolar karşısında yüzde 3 değer kaybetti. Spekülatörlerin euroda kısa poziyon almalarına karşın, aşaüğı yönlü pozisyonlar 2016 başındakinin yarısından daha az seviyede bulunuyor.

Tokyo'da faiz indirimi ve teşvik paketinin süresinin uzatılmasını bekleyen Credit Agricole SA'dan Yuji Saito, “AMB'den gelecek hamleye yönelik aşırı bir beklenti yok. AMB parasal genişlemeprogramını terkettiği izlenimini vermemek için muhtemelen daha fazla varlık alımı ve faiz indirimi açıklayacak. Piyasalar da büyük olasılıkla euro satarak düz bir yanıt verecek” dedi.

Euro, Tokyo saatiyle 14:51'de yüzde 0.2 düşerek 1.0980 seviyesine gelirken, yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 124.87 seviyesinden işlem gördü.