CHP’de yöneticiler eğitimden geçirilecek

CHP’de yöneticiler eğitimden geçirilecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu’nun koordinatörlüğünde, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri için “Yönetici Eğitimi” programı hazırlandı. CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, pilot uygulama kapsamında ilk eğitim Bursa’nın Gemlik İlçe Yönetimine veriliyor

Erdoğdu açıklamada, üyelere verilen “Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi Programı”nın sürdüğünü ancak bugüne kadar örgüt yöneticileri için ayrı bir çalışma yapılmadığını hatırlattı. Yönetici Eğitimi Programıyla, örgüt yöneticilerinin becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğdu, 2 gün sürecek eğitimin, “Liderlik ve yönetim”, “İletişim”, “Etkin ekip ve proje yönetimi”, “Tüzük ve yönetmeliklere bağlı görev ve yetkiler”, “Toplantı yönetimi”, “İntranet ve CHPnet”, “Sandık çevresi örgütlenmesi ve seçmenle iletişim”, “Parti içi eğitim” ve “Dünden bugüne Cumhuriyet Halk Partisi” derslerini kapsadığını belirtti. Gemlik’te yaptıkları pilot çalışmada, ilçe yönetiminden çok olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydeden Erdoğdu, içeriklerini güncelleyerek eğitimleri sürdüreceklerini ifade etti.

İlçe kongreleri

Bu arada,  CHP İzmir İl Teşkilatı’nda mahalle delege seçimlerinin ardından 22 Kasım 2015’te başlayan ilçe kongreleri tamamlandı. 30 ilçede yapılan kongrelerde yeni yönetim kurulları belirlendi. CHP İzmir’de 30 ilçede yapılan kongreler sonucunda 18 ilçe başkanı yeniden seçilmeyi başarırken 12 ilçede ise yeni başkan ve yönetim kurulları seçildi. Konak, Güzelbahçe, Foça, Menemen, Selçuk, Çeşme, Kemalpaşa, Torbalı, Dikili, Ödemiş, Bayındır, Seferihisar, Urla, Balçova, Gaziemir, Beydağ, Bayraklı ve Aliağa’da mevcut başkanlar yeniden koltuğa otururken 12 ilçede değişim yaşandı. CHP İzmir’de 22 Kasım’da başlayan ilçe kongreler 6 Aralık’ta sona erdi. Sırada İzmir il başkanının belirlenmesi var. Üç haftalık bir sürece yayılan sandık maratonunda dört kadın ilçe başkanı seçilirken 26 ilçede başkanlık koltuğuna erkekler oturdu. CHP Zonguldak Merkez ve Ereğli İlçe Başkanlıklarının 10. Olağan Kongreleri de gerçekleştirildi. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu,  kongrede yaptığı konuşmada, ön seçimlere partililerin yoğun katılımı olduğunu ifade etti. Turpçu, şöyle konuştu: “7 Haziran milletvekili seçimlerinde 26 arkadaşımız aday adayı oldu ve partimizde müthiş bir enerji ortaya çıktı. Bu hareketlenen üyeler genel seçimlerde de partimiz için çalışacaklar diye düşündük ama bunun olmadığını gördük. Seçim çalışmalarında az arkadaşlarımızla birlikte mücadele ettik. Bu çalışmalarda destek veren özellikle kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından merkez ilçe başkanlığı için Ebru Çetinkaya Uzun ve Erol Sarıal aday oldu. Kongrede, Ebru Çetinkaya Uzun 193 oy alarak İlçe başkanlığına seçildi.  Ereğli’de bir restoranda gerçekleştirilen kongrede ise Yaşar Balcı ve Sertan Ocakçı ilçe başkanlığı için aday oldu. Kongrede, Sertan Ocakçı seçildi.