Suriye ile ticaret 'savaş' nedeniyle durma noktası

Suriye ile ticaret 'savaş' nedeniyle durma noktası
Suriye ile ticaret 'savaş' nedeniyle durma noktası

Türkiye ile ticaretin durduğu Suriye’den onlarca iş adamı Türkiye’ye geldi.. 14’üncü MÜSİAD Fuarı’na kat

Türkiye ile ticaretin durduğu Suriye’den onlarca iş adamı Türkiye’ye geldi.. 14’üncü MÜSİAD Fuarı’na katılan Suriyeli iş-adamları, Türkiye ile ticari ilişkilerin canlandırılması için toplantılar yaptı. Türkiye ile  ticaretin durduğu Suriye’den bugün iş adamları Türkiye’ye geliyor.

 

Ticari görüşmeler
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’den Suriye’ye ihracatın durduğunu aynı şekilde ithalatın da yok denecek durumda olduğunu söyledi.
İslam dünyasının en büyük iş buluşmalarından biri olan MÜSİAD Fuarı, 13-14 Ekim tarihlerinde önemli toplantılara ve iş görüşmelerine ev sahipliği yaptı.Türkiye ile Suriye arasındaki ihracat ve ithalat hakkında bilgi veren TİM Başkanı  Büyükekşi, “Suriye’de yaşananlar ve Türkiye ile gerilim tüm ticareti durdurdu. Suriye’deki Türk mağazaları kapandı. Bazı mağazalar savaştan ciddi zarar gördü” dedi. Suriye ile yaşanan gerilimden sonra gümrüklerde de bir dizi önlemler alınmıştı. Bu önlemler şöyle sıralanıyor: l Türk vatandaşlarının Suriye’ye çıkışı durduruldu. l  Suriye plakalı araçların uluslararası ticarete yönelik giriş ve gümrük hizmetleri durduruldu. l Üçüncü ülke araçların Suriye’ye giriş-çıkışı durduruldu.