‘Evet mitingi’ne ücretsiz toplu taşıma

‘Evet mitingi’ne ücretsiz toplu taşıma
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış töreni için, otobüs ve metroların ücretsiz olacağını açıkladı. Vatandaş günde 2 milyon kişinin kullandığı toplu taşımanın maliyetini kim karşılayacak? diye sordu.

Sözcü'nün haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreni için, yarın otobüs ve metroların ücretsiz olacağını belirtti.

Büyükşeheir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2 Nisan Pazar günü EGO otobüsleri ve metro saat 10:00 – 19:00 arasında ücretsiz olacak. Belediyenin televizyon reklamlarıyla da duyurduğu ‘ücretsiz toplu taşımayı’ Melih Gökçek Twitter’dan şu mesajla duyurdu;

gok-002.jpg

ORTALAMA 2 MİLYON YOLCU

Başkent Ankara’da toplu taşımayı günde ortalama 3 buçuk milyon kişi kullanıyor. Bu rakam pazan günü için ise 2 milyon. Yani yarınki miting için yaklaşık 2 milyon kişi şehir içinde ücretsiz yolculuk etmiş olacak. Bu da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en az 4 milyon lira maddi ‘kaybı’ anlamına geliyor.

Miting için bu maliyeti kimin ya da hangi kurumun karşılayacağı henüz belli değil.

İlgili Haberler