Ey 'Adalet' neredesin?!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'ye, Pensilvanya'daki meczubu mu almaya gitti, yoksa "birilerinin sırlarını bilen hayırsever" Rıza'yı kurtarmaya mı? Çünkü Bizim Bekir (Hemşehrimiz ya!) daha önceki gidişinde Rıza'yı istediğini açık açık söylemişti.

Bu konuya girmeyeceğim. Bekir Bozdağ, gitmeden önce FETÖ'den tutuklananlar ve ihraç edilenler listesini açıklamıştı:

"15 Temmuz'dan bu yana, 2 bin 417'si hâkim ve savcı, Yargıtay'dan 104, Danıştay'dan 41, AYM'den 2, HSYK'dan 3, 166 general, 6 bin 810 albay ve altı rütbelilerden, 8 bin 677 emniyet mensubu, 23 vali, 73 vali yardımcısı, 112 kaymakam ve 30 bin 208 de diğer kişiler olmak üzere toplam 48 bin 636 kişi tutuklu bulunuyor. Haklarında adlî ve idarî işlem yapılan kişi sayısı ise 149 bin 833'ü buldu."

Bu kadar tutuklu, bu kadar ihraç edilen darbecilerin yanında yer alsaydı, Türkiye ne hâle gelirdi?

 "Adalet Bakanı" Bekir Bozdağ! "Görüldü" damgalı şu mektubu lütfen okur musunuz:

"Ben Kars-Sarıkamış 9. Komando Tugayı'nda görevimi sözleşmeli er olarak yapıyordum... Operasyonel birlik olduğumuz için defalarca operasyona gittik.

15 Temmuz gecesi bütün kışla terör saldırısı olacak diye göreve hazırlandık. Emir doğrultusunda bölükçe kışladan çıkarıldık. Bir müddet sokakta emniyet aldık. Halkımızın sokağa çıkmasıyla gerçekleri öğrendik. Bir süre sonra emir doğrultusunda kışlaya döndük. Hiçbir vatandaşıma silâh doğrultmadan. Devlet malına zarar vermedim. Kimsenin burnu kanamadı. Herhangi bir rütbem yoktur. Emir verme ve emri sorgulama yetkim yoktur.

30.07.2016 tarihinde tutuklandım. Benimle çıkan komutanlarımız ve arkadaşlarımız adlî kontrol şartıyla bırakıldı. Ben ve 9 sözleşmeli er arkadaşlarımla tutuklandık. Şu an Kars T Tipi Kapalı Cezaevi A-4 koğuşundayız. 

Devletime ve vatanıma asilik etmedim. Biz Anadolu'nun gariban çocuklarıyız. Komutanlarımızı da biz seçmedik. Devletimiz başımıza, mutlak itaat edeceksiniz diye kimleri atadıysa onların emirlerine uyduk. Ben ve arkadaşlarım komutanlarımızın izni olmadan tuvalete bile gidemezken komutanlarımızın emrine uyduk diye tutuklandık.

Bu ülkede erlerin suçu şehit olmak ve cezaevine mi düşmektir? Evimizi, ocağımızı, hayatımızı mahvettiler. Bize geri dönüşü olmayan mağduriyetleri yaşattılar ve yaşatmaya da devam ettiriyorlar. Askerlik hizmeti görevinden çok cezaevinde geçti hayatım. Hakkımızda iddianame hazır değil.

Ailemi maddî ve manevî sıkıntıya düşürdüm. Çok mağdur durumda olduğumu bildirmek isterim. Sorumlusu olmadığımız sebepten dolayı vatan hainliğinden yargılanıyoruz. Bütün illerde erler ve sözleşmeli erler bırakılırken biz 270 gündür cezaevinde çile ile yaşamaya çalışıyoruz."

Hasan Topçak

***

Hükûmet edenler kendilerinden utanmalı! Hani mağdurlara hâl çaresi bulunacak, komisyon kurulacaktı?

Bekir Bozdağ! Sen bir hukukçu ve daha öncesinde bir vaizsin, bir imamsın. Dini en iyi bilenlerdensin. "Ey 'Adalet' neredesin?!" diye insanlar feryat ediyorlar.

Darbeye karışmamışsa "Kavurmacı" da girmesin hapse, başkaları da... Ya açlığa terk ettikleriniz... Hiç mi içiniz sızlamıyor?!

Yazarın Diğer Yazıları