Ey Trump yanıt ver!

PKK'ya karşı yıllardır set tavır göstermediğin bir yana şimdi de PKK uzantısı PYD'nin silahlı teröristleri YPG'ye silah, mühimmat ve zırhlı araçlarla ağır silahlar veriyorsun.

Güya IŞİD ile mücadeleyi bu teröristlerle yapacaksın.

Donald Trump şunu iyi bil ki Barack Obama yönetiminin terör grupları PYD/YPG'ye verdiği silahlar en kısa yoldan Türkiye'ye geliyor ve askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika'ya ve Rusya'ya "Irak ve Suriye ile biz sınır komşusuyuz. Sizin ne işiniz var?" diye çok haklı bir soru soruyor.

Tabi dünyanın iki süper gücünün Akdeniz ve Orta Doğu hakimiyeti için birbirleri ile yarış içinde olduğunu da iyi biliyor Türkiye.

Ben de ey Donald Trump şu soruma yanıt ver, Türkiye'nin mi PKK'nın mı müttefikisin?

Hey Trump, a question for you: Are you allied with Turkey or terorism?

Aslına bakarsanız bu soruyu çok büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan da soracaktır.

İşte yılların iki ülkesinin geldiği güven ya da güvensizlik noktası budur.

Türkiye'nin NATO'nun Amerika'dan sonra en güçlü ordusuna sahip olan Türkiye bugün gerek NATO gerekse Amerika ile nerdeyse kopma noktasına geldi.

Erdoğan bu yüzden Amerika'ya "nokta" koymaya gittiğini vurguladı.

Elbette Amerika'dan çok haklı beklentilerimiz vardır.

Müttefikimiz ise terör örgütleri ile işbirliğinden acilen vazgeçmelidir.

Eğer müttefikimiz ise Irak ya da Suriye'de sınırımıza bir Kürdistan kurma amacı olup olmadığını da çok açık ve net bir şekilde ortaya koymalıdır.

"Tavşana kaç, tazıya tut" politikası yerine iki dost ülke arasında gerçek hedeflere dayalı ne diplomasi yapılmasında büyük fayda vardır.

Hem İncirlik üssümüzü babanın malı gibi kullanacaksın, hem de Türkiye'nin baş belası PKK ve uzantısı terör örgütleri ile sıkı fıkı işbirliği içinde olacaksın.

Bundan aylar önce gerek Obama'ya gerekse yeni göreve başladığında Trump'a Türkiye, "IŞİD'in merkezi Rakka'ya birlikte askeri harekat yapalım" teklifi sunmuştu.

Kahraman Türk askeri El Bab'ı tek bir sivil kişiye zarar vermeden çok başarılı bir şekilde IŞİD'den temizledi.

Rakka'da da Türkiye, Amerika ve koalisyon ülkeleri iş birliği yaparak Suriye'de IŞİD'i yok edebilirler.

Kaldı ki buna Rusya'da Suriye'de tepki göstermez.

Ama Eğer Amerika'nın Suriye ve Irak topraklarına bir Kürt Devleti kurma amacı varsa buna da Türkiye ve Rusya karşı çıkar haklı olarak.

Sonuç olarak yarın Amerika Başkanı Donald Trump ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin tavrını çok net şekilde ortaya koyacak ve sınırımıza komşu bir Kürdistan'a asla izin vermeyeceğimizi vurgulayacaktır kuşkusuz.

Bakalım Erdoğan ile Trump anlaşabilecekler mi?

Yoksa?

Düşünmek bile istemem…

Yazarın Diğer Yazıları