Ezber bozan Fiat Egea yola çıkıyor

Ezber bozan Fiat Egea yola çıkıyor
Tofaş mühendisliğinin ve işçiliğinin küresel arenadaki başarısını ortaya koyan, 520 milyon dolarlık yatırım sürecinin ardından Tofaş'ın Bursa fabrikasında seri üretimine başlanan kompakt sedan modeli Fiat Egea, 15 Ekim'den itibaren bayilerde yerini alacak

Projenin kapsamı ve hedefleri ile Türkiye otomotiv tarihinde dönüm noktası olmaya aday olan Fiat Egea'nın başlangıç fiyatı 49 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 70 bin 900 TL'den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Yılbaşına kadar 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek Fiat Egea'nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 95 HP'lik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren satışa sunulacak. 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 2016 yılının 2'nci yarısında satışa sunulacak.

3 donanım seçeneği

Öncelikle Türkiye'deki tüketicilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan ve geliştirilen Fiat Egea,  Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak.  Adını Ege Denizi'nden alan Fiat Egea, Çeşme-Alaçatı'da düzenlenen bir test sürüşü etkinliğiyle ilk kez yollara çıktı. Test sürüşü kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Egea'nın kısa sürede Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerine dikkat çekti. Aytaç, "Türkiye pazarının yüzde 35'ini oluşturan küçük ve kompakt sınıfı sedan pazarındaki potansiyeli lehimize çevirmeyi hedefliyoruz. Fiat Egea, özgün tasarımı, konforu, geniş iç hacmi, kullanışlılığı ve kolay ulaşılabilir olması sayesinde tüm kompakt sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu anlamda kompakt sedan sınıfının en ulaşılabilir sedanı olacak" diye konuştu.

Doğuştan sedan

Aytaç, "Türkiye'de otomobil pazarındaki varlığımızı daha da güçlendirecek yeni bir otomobil tasarlamak üzere beyaz bir sayfa ile masaya oturduğumuzda, ilk önce sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ettik. Sedan alıcılarının seçim kriterlerinin başında çekici tasarım; ekonomik satın alma ve kullanım maliyetleri ve kullanım özellikleri yer alıyordu. Bu yüzden Fiat Egea'nın tasarım önceliklerinde bu üç noktayı öne çıkardık. Hem çekici ve donanımlı; hem kullanışlı ve geniş hem de kolay ulaşılır ve kullanılır bir otomobil yapmak için mühendislerimizden üç ana alana odaklanmalarını istedik" dedi.

'Erişilebilir bir aile otomobili'

Modelin pazarlama stratejilerine yönelik bilgi veren Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise üç zengin donanım seçeneğiyle kompakt sedan müşterilerinin gönlünü fethedecek Fiat Egea'nın, her şeyiyle tam ve erişilebilir bir aile otomobili olduğuna dikkat çekti.

 Süslü, Fiat müşterilerinin yüzde 70'e varan çoğunluğunun aracını yenilerken kredi kullandığını da unutmadıklarını dile getirerek, "Bu yüzden Koç Fiat Kredi ile Fiat Egea için özel bir finansman çözümü geliştirdik. Fiat Egea'yı tercih eden müşterilerimize 20 bin TL'ye kadar kullanacakları kredilerde 20 aya kadar vadede aylık 0.99 faiz seçeneği de sunacağız" dedi.