F-35 savaş uçağı verileri çalındı

F-35 savaş uçağı verileri çalındı
F-35 savaş programına ait hassas bilgilerin çalındığı ortaya çıktı. Siber saldırının ardında Çinli hackerlerin olduğu iddia edildi.

F-35 savaş jeti geliştirme programında yer alan fakat ismi verilmeyen Avusturyalı bir firmanın 2016 yılının kasım ayında hacklendiği ortaya çıktı. ABD'li ve Avustralyalı yetkililerin de doğruladığı gelişmenin arkasında Çinli bilgisayar korsanlarının olduğu tahmin ediliyor.

Siber saldırıda F-35 uçakları ve diğer harp malzemelerine ait ciddi miktarda verinin çalındığı belirtiliyor. F-35 programı sözcüleri hacker saldırısında gizli dosyaların ele geçirilemediğini söylese de Avustralyalılar detaylı tasarım verileri başta olmak üzere ticari olarak da hassas olduğu belirtilen pek çok verinin güvenliğinin ihlâl edildiğini vurguladı.

Bilgilerin çalındığı şirketin IT bölümünün tek kişiden oluştuğu ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle korsanların sisteme sızmakta birkaç engel dışında zorlanmadığı basında yer bulan iddialar arasında. ZDNet, siber saldırganların üç aydır Avustralyalı şirketin ağ yönetimine erişimi olduğunu belirtti.

İlgili Haberler