F.Bahçe transferde kasırga gibi esiyor

F.Bahçe transferde kasırga gibi esiyor
Fenerbahçe arka arkaya bombaları patlatıyor

Kanarya, dünyaca ünlü yıldız Van Persie’nin menajeri Jacobus Vos’u İstanbul’a getirirken, Porto’dan Brezilyalı kaleci Fabiano Riberio ve Senegal’li stoper Abdoulaye’yi renklerine bağladı. Sao Paulo kulübü, Josef de Souza’yı Fener’e verdiğini açıkladı

Fernandao, Şener Özbayraklı ve Simon Kjaer’i transfer eden Fenerbahçe, büyük bombayı patlatmak üzere harekete geçti. Başkan Aziz Yıldırım’ın bizzat ilgilendiği transfer çalışmaları doğrultusunda, Manchester United’ın yıldız oyuncusu Robin van Persie’nin menajeri Cornelis Jacobus Vos, dün İstanbul’a geldi. Kadıköy’de lüks bir otele yerleşen Jacobus Vos, sabah saatlerinde Fenerbahçe Kulübü’ne giderek sarı lacivertli yöneticilerle bir araya geldi. Manchester United,  teknik direktör Luis van Gaal’in gözden çıkardığı Robin van Persie’yi bir an önce elden çıkarmayı hedefliyor. Bunun nedeni ise Hollandalı golcüye 1 yıl için ödenmesi gereken 10 milyon sterlin. İngiliz devinin yetkililerinin Robin van Persie’ye, “Fenerbahçe’nin senin için ödeyeceği bonservis ücretini biz sana ödeyelim” teklifini yaptığı öğrenildi.  Hollandalı futbolcu ile Beşiktaş’ın da ciddi şekilde ilgilendiği ifade edildi. Demba Ba’nın yerini en az onun kadar kaliteli bir golcüyle doldurmayı planlayan siyah beyazlı yönetim, Senegalli futbolcunun satışından elde ettiği 13 milyon euroyu bu transferde kullanacak.

Çifte bomba

Sarı-lacivertli ekip Porto’dan 27 yaşındaki Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ve 24 yaşındaki Senegalli stoper Abdoulaye Ba’yı transfer ettiğini duyurdu. Kanarya dün transferi şöyle açıkladı: Kulübümüz, Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ve Senegalli stoper Abdoulaye Ba konusunda, satın alma opsiyonları kulübümüzde olmak üzere Porto’yla 1 yıllık anlaşmaya vardı. Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba, 2015-2016 futbol sezonunda sarı lacivertli forma için mücadele edecek. Brezilyalı kaleci ve Senegalli defans, yarın (bugün) itibariyle ülkemize gelerek sağlık kontrolünden geçecek ve kulübümüzle sözleşme imzalayacak. Yeni transferlerimiz Fabiano ve Abdoulaye’ye Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldiniz diyor, “Çubuklu” ile birlikte başarı dolu bir sezon diliyoruz.

Josef açıklandı

Brezilya Serie A takımlarından Sao Paulo, orta saha  oyuncuları Josef de Souza’nın transferi konusunda Fenerbahçe ile görüştüklerini  açıkladı. Kulübün sosyal paylaşım sitesi “SaoPauloFC” isimli  hesabından yapılan açıklamada, “8 milyon euro karşılığında transferi hakkında  Fenerbahçe ile görüşülen Souza, (ligin 10. haftasında oynanacak) Atletico  Paranaense maçının kadrosuna alınmamıştır” ifadesi kullanıldı. Fenerbahçe’nin başına geçen Vitor Pereira’nın, 2010-2013 döneminde  teknik direktör yardımcılığı ve teknik direktörlük yaptığı Portekiz’in Porto  takımında beraber çalıştığı 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, daha önce ülkesinin  Vasco da Gama ve Gremio kulüplerinde de oynadı. Brezilya Milli Takımı formasını 3 kez giyen 1,88 metre boyundaki  Souza, Porto’da top koşturduğu 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, lig ve  Portekiz Kupası şampiyonluğu yaşadı.