Facebook'ta sahte hesap açmak artık suç

Facebook'ta sahte hesap açmak artık suç
İngiltere'de önerilen adli düzenleme ile sosyal medyada taciz maksatlı sahte hesap açmak suç sayılacak ve sorumluları yargılanabilecek. Sahte hesapla ilgili düzenlemelerin Türkiye'de de yapılması bekleniyor.

İngiltere Kraliyet Savcılık Teşkilatı (CPS) Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında sahte hesap açıp başkalarını rahatsız edenlere karşı önlem almayı planlıyor.

Oluşturulan yasa önergesinde bu tarz rahatsız edici hesap açanlara karşı yaptırım uygulamayı düşünen İngiltere savcılığı Twitter ve Facebook yetkillerinin avukatları sosyal medyada bu tarz kötü amaçlı profillerle mücadele etmek içinde eğiteceğini duyuruyor.

Sahte profil sahiplerini bulmanın kolay olduğuna vurgu yapan Savcı Alison Saunders, "Bu kişiler, sahte hesap kullanınca ve sahte isimle internet sayfaları açınca izlenemeyeceklerini düşünüyor ama durum öyle değil. Failler internette ayak izlerini bırakmış oluyor. Örneğin, bir mağdurun ismiyle sahte hesap açılır hakkında yalan yanlış bilgiler paylaşılıp itibarına zarar verilir ve küçük düşürülürse bu ceza gerektiren bir suç olacak" dedi.

Altı hafta boyunca görüşülecek olan taslak metnin yılsonuna doğru yürürlüğe girmesi bekleniyor.