Facebook’tan data paylaşımı açıklaması

Facebook’tan data paylaşımı açıklaması
Facebook yaptığı açıklamada dört Çinli şirket ile data paylaşımı yaptıklarını açıkladı. Söz konusu şirketlerden birinin Çin hükümeti ile yakın ilişkide olduğu bildirildi.

Facebook’tan data paylaşımı açıklaması

Facebook, aralarında Çin hükümeti ile yakın ilişkileri olan bir üretim devi dahil dört Çinli şirketle kullanıcı datalarını paylaştığını açıkladı. Söz konusu şirketlerin Huawei, Lenovo, Oppo  ve TCL olduğu bildirildi.

Facebook’tan yapılan açıklamada ayrıca Huawei ile yapılan anlaşmanın geçen hafta sona erdiği bildirildi. Çinli teknoloji üreticisinin Facebook datalarını kullanıcıların mesajlarını ve sosyal medya hesaplarını tek bir yerde görmelerini sağlayan bir akıllı telefon uygulamasını desteklemek için kullandığı öğrenildi.

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan Facebook, Çin’de 2009 yılından beri yasaklı durumda. Ancak Şirket CEO’su Mark Zuckenberg, Çin’de süren bu yasağı aşmak için bazı girişimlerde bulundu. Zuckenberg, Çin Devlet Başkanı Xİ Jinping ile görüşmeye çalışmış, ayrıca Çin’deki en önemli üniversitelerden birinde konuşma yapmıştı.

Facebook, geçtiğimiz yıl Moment uygulamasına benzer bir uygulamayı Çin’de kullanıcılara sunmuş ancak kendi ismini uygulamada kullanmamıştı.