Facianın tanığı anlattı: Yolcu da şoför de suçlu!

Facianın tanığı anlattı: Yolcu da şoför de suçlu!
İstanbul Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, D-100'e girerek kaza yaptı. Kontrolden çıkıp yola giren metrobüs çift katlı bir halk otobüsüne çarptı, 3 aracı da altına aldı. Gelen son dakika bilgisine göre kazadan 11 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Kaza anında metrobüste olan bir görgü tanığı yaşananları, "Metrobüste her gün bir kavga oluyor. Kavga duraktan çıkınca başladı" sözleriyle anlatırken, şoföre şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı. Metrobüsün içinde kazayı yaşayan bir tanık kavganın kapı yüzünden çıktığını açıkladı,

Etrak rumuzlu Ekşisözlük yazarı, kaza sırasında metrobüste olduğunu belirterek yaşanan olayı şöyle anlattı: (Yazı orjinal haliyle bırakılmıştır)

kazayi yapan metrobusteydim. elim ayagim titredigi icin ancak yazacak kadar kendime geldim.

korugun hemen onunde yola ters oturuyordum. acibadem duragina geldigimizde bizim metrobus durdugunda on yarisi durakta iken arkasi ise duraga girememisti. on kapida duran bir yolcu sofore "niye kapiyi acmiyorsun" dedi. sofor once cevap bile vermedi ama yolcu "acsana kapiyi" diye yuksek sesle soyleyince sofor "acmiyorum" dedi. "nasil acmazsin" deyince sofor"istedigim yerde acarim sana ne" dedi ve bunun uzerine yolcu soforun ustune yurudu sofor ayaga kalkti tam kavga cikacakken yolcular araya girip ikisini de sakinlestirdi.

bu arada ondeki metrobusler duragi bosaltince bizim metrobus ilerleyerek duraga girdi ve butun kapilari acti. soforle tartisan yolcu gerilimden dolayi inmeyi unuttu veya vazgecti. tam kapilar kapanip hareket edince 3-5 saniye sonra yolcu bagirarak sofore saldirdi ve buyuk bir gurultu ve sarsintiyla metrobus yan yola gecti ve o an cok uzun gelen bir sure sonunda bir yere carpip durdu. herkes savrulmus, yerlere dusmus ve ciglik cigliga bagiriyorlardi. kapilar guclukle acildi ve metrobusun altina aldigi bir arabanin bagaji uzerinden atlayarak indik.

ozet: kazanin olus sebepleri
1- metrobus tam duraga girmeden kapilarin acilmadigini bilmeyen bir yolcu,

2- sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye usenen ve ustelik ukalaca "istedigim yerde acarim" diyebilen bir sofor.

bu kadar mi her an cildirmaya hazir bir milletiz?

bundan daha ozeti olamaz. ıki delinin canini yaktigi onlarca kisi. su ana kadar olum haberi gelmedigine seviniyorum. dilerim gelmez de.

İBB: BİR YOLCU ŞOFÖRE SALDIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem’deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı. Açıklama şöyle:

"Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 11 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambulanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi. Oayla ilgili soruşturma devam ediyor."

METROBÜS ŞOFÖRÜ DAHİL 11 YARALI

İstanbul Valiliği de, olayda metrobüs şoförü dahil 11 kişinin yaralandığını ve kazanın, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesi üzerine meydana geldiğini açıkladı.

Saldıran Şahıs, Adliyeye Sevk Edildi

E-5 otoyolu Acıbadem mevkiinde metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'na şemsiyeyle saldıran Murat A., polis tarafından gözaltına alınmıştı. Saldırgan, Üsküdar Doğancılar PolisMerkezi'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan saldırgan, ardından adliyeye sevk edildi.

 

İlgili Haberler