Fahrettin Yokuş: "Maaş ayrımcılığına son verin"

Fahrettin Yokuş: "Maaş ayrımcılığına son verin"
Memur ve memur emeklileri için yapılan 2019 zammına tepki gösteren İYİ Parti Konya Mileltvekili Fahrettin Yokuş, işçi, memur ve emeklilerin farklı farklı ücret artış oranlarına tabii olmalarının endişe verici olduğunu söyledi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2019 yılında açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte maaş eşitsizliklerine vurgu yaparak, işçinin, memurun, memur emeklisinin ve taşerondan kadroya geçen işçilerin alacağı maaşlardaki ayrımcılığın ortada kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Yokuş, "Memur ve memur emeklilerine 2019 yılının ilk altı ayı için toplam yüzde 10.7 oranında ücret artışı yapılacak. Bu artışın yüzde 6.7'si geçen yılın enflasyon farkıdır. Bunun anlamı da, memur ve emeklilerin geciken haklarıdır. 2019 yılının ilk 6 ayı için öngörülen artış ise yüzde 4'tür" dedi.

Fahrettin Yokuş, TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında ve sonrasında sıkça dile getirdiği Cumhurbaşkanına yapılan yüzde 26 zam oranın, işçiyi, emekliyi, memur ve memur emeklilerini de kapsaması gerektiğini ifade etti.

"TAŞERON İŞÇİLERİNİ 4+4'E MAHKÛM ETTİLER"

Taşeron işçilerinin yüksek hakem kurul kararına mahkûm edildiklerini söyleyen Yokuş, "Kamu işçisi de 2019 yılında 3+3 oranında ücret artışı alacak. Ayrıca Yüksek Hakem Kurulunun kararı gereği, taşerondan kamuya geçirilen ve sayıları bir milyona ulaşan kamu işçileri 2019 yılında 4+4 oranında ücret artışı alacak" diye konuştu.

"ÜCRET AYRIMCILIĞI ORTADAN KALKMALIDIR"

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin, 2019 yılında enflasyon farkı ile birlikte yüzde 10.2 oranında maaş artışı alacaklarını belirten Yokuş şunları kaydetti:

"Bütün bu artış oranlarının farklılığından da anlaşılacağı üzere, 2019 yılında çalışana ve emeklilere farklı oranlarda yapılan artışlar, Türkiye'de çalışanlarımız için 'Adalet' kavramını yok etmektedir. İşçi, memur ve emeklilerin aynı ülkede çalışmalarına rağmen, farklı farklı ücret artış oranlarına tabii olmaları, oldukça endişe vericidir. Bu ayrımcılıklar, toplumsal yaralara yol açabileceğinden, gerek mesleki anlamda gerekse emek dışlanmasını da tetikleyecektir. Bir an önce çalışma hayatında adil ücret reformuna geçilmelidir."

"ADİL PAYLAŞIM OLMAZSA TOPLUMSAL DÜZEN BOZULUR"

İYİ Partili Yokuş, adaletli paylaşımın olmadığı ve emeğin kutsallığı anlayışına uymayan bu düzenlemelerin, sadece çalışma barışını bozmakla kalmayıp, sosyal hayatı da olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Yokuş, "Hak ve adalet duygusunu törpüleyen bu ücret farlılıkları, toplumsal düzeni de bozacaktır. Bu nedenle Cumhurbaşkanına 2019 yılı için ön görülen yüzde 26 oranındaki ücret artışı, işçilerin tamamına, memurlara ve emeklilere de verilmelidir. Aksi halde bu ülkede adaletten bahsedilemez" şeklinde sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler