Fakıbaba gazeteciyi böyle tokatladı

Fakıbaba gazeteciyi böyle tokatladı
Tarım Bakanı Fakıbaba'nın bir gazeteciyi tokatladığı görüntüler yeniden gündeme geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın bir basın mensubunu tokatladığı görüntüler yeniden gündeme geldi.

Fakıbaba'nın, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminde bir gazetecinin sorusuna sinirlenerek gazeteciye tokat atmış, yaşanan olayın ardından gazetecinin Fakıbaba'nın korumaları tarafından da darp edildiği iddia edilmişti.

Bir iş hanında gerçekleşen olayda basın mensubunun "Korumalarınız silah çekti iddiası hakkında bir şey diyecek misiniz?" sorusunun ardından sinirlenen Fakıbaba, DHA muhabirine tokat atmış daha sonrada gırtlağına sarılmıştı.

Fakıbaba’nın tokat attığı kameraman Ömer Pınar ise o anları şöyle anlatmıştı:

"Ben başkan bir açıklama yapar diyerek iddiayı sordum. O beni tokatladı ve peşinden gırtlağıma sarıldı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi peşinden de etrafındaki adamları saldırıya geçti. Görevimi yapıyorum dediğimde ise Başkanın koruması ve şöförü olarak sürekli yanında dolaşan İbrahim Kubat  'başlatma görevinden' diyerek bana hakaret ederek öbür yandan da tokatlamaya devam etti. Ne olduğumuz bir an şaşırdım. Yıllardır başkanın haberlerini takip ederim ama yaşananlar karşısında bir an ne yapacağımı da bilemedim. Ben geri geri kaçmaya çalışırken olaya müdahale etmeye çalışan muhabir Ali Abi’ye saldırmaya başladılar."