Kuğulu’da ÇEVİK müdahale

Kuğulu’da ÇEVİK müdahale
Kuğulu’da ÇEVİK müdahale

Ankara Kennedy Caddesi’nde toplanan eylemcilere biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Kuğulu Parkta da protestocuların çadırl

Ankara Kennedy Caddesi’nde toplanan eylemcilere biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Kuğulu Parkta da protestocuların çadırları tamamen kaldırıldı

 

İstanbul Gezi Parkı protestoları 16. gününde sadece İstanbul ve Türkiye’nin değil dünyanın da gündemi oldu. Ankara’daki polis müdahalesinde ise eylemcilerin çadırları tamamen kaldırıldı. İstanbul’da önceki günkü müdahalede Cumhuriyet Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) önündeki ve üzerindeki pankartlar kaldırıldı. Sonra meydan güvenlik altına alındı. Bir sonraki aşama ise günler önce protestocular tarafından kurulan barikatların kaldırılması oldu. Gümüşsuyu Caddesi ile meydana çıkan bazı yollarda demir parçaları, kaldırım taşları, çöp konteynerlerinden oluşturulan barikatlar, iş makinelerince kaldırıldı. Taksim’e çıkan yollar yeniden trafiğe uygun hale getirildi.
Emniyet güçleri akşam saatlerinde yeniden müdahalede bulundu. Sabaha kadar devam eden arbedenin ardından protestocular; otomobil, demir, tahta, taş ve hatta banklarla parkın girişine barikat kurdu.

 


Polis yığınağı

 


Taksim Gezi Parkı protestolarında, İstanbul polisin sert müdahalesiyle karşılaşırken, Başkentteki eylemciler de sabah baskını yaşadı. 13 gündür Ankara’da devam eden gösterilerde polis Kennedy Caddesi’nde toplanan göstericilere TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Daha sonda TOMA, akrep ve çevik kuvvet ekipleriyle Kuğulu Park’a gelen polis, park içerisindeki çadırların kaldırılması için eylemcileri uyardı. Eylemcilerin telefonları üzerine parka, CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ile İzzet Çetin geldi. Polislerle bir süre tartışan milletvekilleri, müdahale edilmemesi konusunda emniyet görevlilerine uyarıda bulundu. Emniyet görevlileri ise sadece konaklama için kullanılan malzemeleri alacaklarını, herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi. Daha sonra polis, parktaki Türk bayrakları dışında herhangi bir sivil toplum örgütüne ait flama kalmayacak şekilde çadır, battaniye gibi tüm malzemeleri toplayarak kamyonla taşıdı. Çadırları alınan eylemciler parkı terk etmezken, battaniyelere sarınarak uyudu.