Ukrayna'da Roman kadınlara iki yıl önce ırkçı saldırı saldırı yapıldığı ortaya çıktı. Kiev'de Neo-Nazilerin olduğunun ispatı. Faşist her yerde faşisttir

Ukrayna'da Roman kadınlara iki yıl önce ırkçı saldırı saldırı yapıldığı ortaya çıktı. Kiev'de Neo-Nazilerin olduğunun ispatı. Faşist her yerde faşisttir
Ukrayna’da Neo-Nazi bir milisin 2 yıl önce roman kadınlara saldırdığı görüntüler sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Görüntülerin eski olduğu çok geçmeden anlaşılsa da 2018’den beri Ukrayna’da Romanlara yapılan eski saldırıları hatırlattı.

Ukraynalı Neo-Nazi gruplar, 2018’den beri ülkenin başkenti Kiev’deki Roman mahallelerine saldırılar düzenliyor. Kendilerine C14, veya S14 diyen Ukraynalı Neo-Nazi grubu, Nisan 2018’de Kiev’deki Roman mahallesinde pogrom yaptı. Roman kamplarına ve mahallelerine saldıranlar arasında Azov Taburu''nun eski askerlerinin kurduğu "Druzhyna Milisleri", Sağ Sektör ve C14 adlı Neo-Nazi ve ırkçı gruplar bulunuyor.

Son olarak sosyal medyada yayılan bir görüntü gündeme bomba gibi düştü. Görüntülerde Neo-Nazi bir milisin Roman kadınlara elindeki cinsel objeyle saldırdığı görülüyor. Kısa sürede yayılan görüntü sosyal medyada büyük tepki topladı.

Görüntülerin eski olduğu ise çok geçmeden ortaya çıktı. Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova görüntülerle ilgili “Bu görüntü yaklaşık 2 yıl öncesine ait ve vatandaşlar arasındaki mesele. Ama Eski görüntüleri toplayıp "savaş sırasında ordu işkence yapıyor" gibi servis etmek alçaklık, adaletsizlik, algı oluşturmak değil mi? Kaldı ki Savunma birliklerinin yağmacılara yaptığını tasvip etmediğimi burada kendilerine bile söyledim. Ama yıllar boyu Ukrayna''da yaşanan her şiddet olayları alıp "şimdi yapılıyormuş" gibi yayınlamak, bunun üzerinden gazetecilere saldırmak, hakaret etmek doğru değil.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler