Erdoğan memnun: Polis destan yazdı

Erdoğan memnun: Polis destan yazdı
Erdoğan memnun: Polis destan yazdı

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuştu: Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemler polisi hedef

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuştu: Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemler polisi hedef aldı. Polisin şahsında da hükümeti... Ancak polisimiz saldırılara, tahriklere hukuk dışına çıkmadan karşı koymuş ve bir kahramanlık destanı yazmıştır.  GÜNCEL,


“Gazcı polislere” övgüler yağdırdı
Polis Akademisi’nde konuşan Başbakan “Polisimiz saldırılara, tahriklere hukuk dışına kesinlikle çıkmadan karşı koymuş ve adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nin açılışında konuştu. Konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Başbakan Erdoğan, “Son haftalarda Taksim Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemler maalesef polisimize karşı sistemli, tertipli bir kampanyaya dönüştürülmek istendi” dedi. Daha en başından itibaren polisin bu gösterilerde hedef alındığını, polisin şahsında da, hükümetin, demokrasinin, milli iradenin hedef alındığını savunan Erdoğan, “Ulusal, uluslararası medyanın, bazı parlamentoların hedefinde hep polisimiz oldu” dedi.
Başbakan Erdoğan gösterileri en başından itibaren büyük bir dikkatle izlediklerini belirtirken şöyle devam etti:

Aç, susuz 48 saat
“Bu gösterilerin hiçbir aşamasında polisimiz demokrasinin dışına çıkacak, hukuku çiğneyecek, özgürlükleri kısıtlayacak bir tavrın içinde olmamıştır. Polisimiz amirlerinden aldığı emirle, kendilerine tanınan yetki çerçevesinde, hukukun içinde, meşruiyet içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir. Daha önce de ifade ettiğim gibi polisimiz çok önemli çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilmeyecek saldırılara, tahriklere hukuk dışına kesinlikle çıkmadan karşı koymuş ve adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır. Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi vakarını, disiplinini bozmadan, 48 saat adeta aç susuz kalarak sürdürebilmek açık söylüyorum sadece bizim polisimizin başarabileceği bir iştir.”

AB’ye tepki
Başbakan Erdoğan, “Hiç kimsenin, kim olursa olsun, ister milletvekili, ister birileri, bizim polisimize küfretmeye, hakaret etmeye hakkı yoktur. Polisimiz üzerinden ülkemize operasyon yapılmasına da müsaade etmeyiz. Polisimize hakaret edenler, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Fransa’yı görmüyor mu? Bizim polisimizin yapmadıkları orada çok çok, aşırı derecede yapılmıyor mu? Bizim polisimiz kurşun yiyor, bunun karşılığında su ve biber gazı sıkıyor. AB müktesebatında baktıkları zaman bunu en doğal hakkı görürler. AB Parlamentosu bize ders verirken, önce müktesebatın içeriğini okusun” dedi. Gezi Parkı eylemleri başladığı andan itibaren polisin son derece tahammüllü davrandığını savunan Başbakan, her türlü sosyal medya aracı kullanılarak polise çok ağır saldırılar yapılmasına karşın polisin soğukkanlılıktan asla taviz vermediğini öne sürdü.