Fatih Ergin Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ü yazdı. Mücahidim, Torosum, Cumhurbaşkanım

Fatih Ergin Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ü yazdı. Mücahidim, Torosum, Cumhurbaşkanım
KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, vefatının 10. yılında anılırken, gazeteci yazar Fatih Ergin’in Denktaş’ı andığı paylaşımlar dikkat çekti.

Türk Dünyası’nın simge isimlerinden, Kıbrıs Türklüğü’nün önderi ve KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının üzerinden 10 yıl geçti.

Denktaş, KKTC ve Türkiye başta olmak üzere Tük Dünyası’nda anılırken, ömrünü adadığı Kıbrıs için verdiği mücadeleye de vurgu yapılıyor.

Denktaş’ın aramızdan ayrılışının 10. Yılında en dikkat çeken paylaşımlardan biri gazeteci yazar Fatih Ergin’den geldi.

Ergin sosyal medya hesabında Denktaş’ı anarken Annan Planı sürecinde yaşananları da hatırlatarak, o dönem Denktaş’ı hedef alanlara göndermede bulundu.

Ergin,

“Mücahidim... Torosum... Cumhurbaşkanım...

Milletler kahramanları ile yaşar.

Sen Türklüğü yaşatan kahramandın, şimdi Türklüğün yaşatacağı kahramansın...

Daha okumadıkları Annan Planı’na karşı televizyon ekranlarında övgüler yağdıranlar, ''Mister No'' diye seni küresel psikolojik saldırıların önüne atıp itibarını hedef alanlar, Kıbrıs Türklüğünü imha planına "çözüm" diyenler piyasa sürülürse yine; senin rotanı savunacak kimse yok sanma sakın!

Nur içinde yat büyük Denktaş!” diyerek Denktaş’ı andı.

Ergin’in bir diğer paylaşımı ise, Dr. Fazıl Küçük ile Denktaş’ın beraber çekilmiş bir fotoğrafıyla oldu. Ergin bu paylaşımında ise, “İnsanın gözleri doluyor bakarken... Onlar milli direnişin kahramanları, egemenliğin yılmaz savunucuları; Dr. Küçük (ortada) ve Rauf Denktaş... Karen Fogg''un çocukları, Yes be annemciler ne bilsin bu duyguyu...” dedi.

İLGİLİ HABER

 

İlgili Haberler