Dev finalde ilk raunt Fenerbahçe Beko'nun

Dev finalde ilk raunt Fenerbahçe Beko'nun

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

EuroLeague''de üst üste 2 kez mutlu sona ulaşan koç Ergin Ataman''ın ekibi Anadolu Efes, Türkiye Ligi''nin şampiyonunu belirleyecek olan final serisinin ilk rauntunda Fenerbahçe Beko''ya konuk oldu.

Tamamı dolu tribünler önünde oynanan mücadeleye Nando de Colo ile hızlı başlayan ve 5-0''lık seri yakalayan taraf Fenerbahçe Beko''ydu. Tarık Biberoviç''in konsantrasyon eksikliğinden faydalanan Anadolu Efes, Buğrahan Tuncer''in dış atış yağmuru ile oyunu dengeledi.

MICIC YOKTU AMA...
THY EuroLeague MVP''si Vasilije Miciç''in yokluğunu Buğrahan''la kapatmaya çalışan Efes cephesi, başabaş ilerleyen çeyrekte De Colo, Vesely ile sonradan açılan Biberoviç''e engel olamadı. Birinci periyot 20-18 konuk ekip Anadolu Efes''in üstünlüğüyle sona erdi.

DE COLO KALDIĞI YERDEN...
Ceza şutlarını kesemeyen, savunma ribaundlarında ciddi problem yaşayan Fenerbahçe Beko, her şeye rağmen ikinci çeyreğe de De Colo önderliğinde hızlı başladı. Momentumu yakalayan ve periyodun bir ara 29-22''yi bulan Fenerbahçe, devre sonuna doğru toparlanan Anadolu Efes''e karşı çaresiz kaldı.

Özellikle dış şutlarda düşük yüzdeli atan sarı lacivertliler, buna rağmen oyunun iki yönünde etkili olan Ataman''ın öğrencileri karşısında araya 37-37 ile gitmeyi bildi. Anadolu Efes''i bu süreçte Larkin sırtladı.

3. ÇEYREKLE BİRLİKTE KONTROL FENERBAHÇE''DE
Mücadelenin üçüncü çeyreğine yine Fenerbahçe Beko hızlı başladı. Henry, Biberoviç ve özellikle De Colo''dan katkı alan Djordjeviç''in ekibi, Beaubois''in kestiği ceza şutlarına önlem alamadı.

Kaptan Melih, boş yakaladığı atışlarda başarılı olsaydı; dördüncü çeyreğe bir hayli farkla önde gidebilirdi Fenerbahçe... Çeyreğin son bölümünde fark 6 sayıya inerken final periyoduna Fenerbahçe Beko, 59-53 önde girdi.

MELİH, KALDIĞI YERDEN...
Dördüncü periyot başında kaptan Melih Mahmutoğlu, bir önceki çeyrekte kaçırdığı tüm şutların karşılığını toplarcasına isabetler buldu ve Anadolu Efes''e zor anlar yaşattı.

Guduriç yine deneyimini ortaya koydu, Vesely ile De Colo sazı eline alınca ve momentum rüzgârları salonda da Fenerbahçe''den yana esmeye başlayınca Ahmet Düverioğlu dahi canlandı.

Şehmus''un skora ekstra katkıları, Henry''nin savunma ve hücumdaki özverili mücadelesiyle birleşince koç Ataman''ın çıkış planları devre dışı kaldı.

Larkin''in sakatlığı Efes cephesini korkuturken, Fenerbahçe güle oynaya ilk galibiyetine ulaştı: 85-76.

BOYALI ALANDA BİTİRDİLER
Karşılaşmaya çok kötü bir dış atış yüzdesiyle başlayan Fenerbahçe Beko, daha sonra bu istatistiği onardı. Maç sonu 7/25 üç sayılık atış isabetiyle yüzde 28''le atan bir Fenerbahçe ve 10/29''la %34''te kalan bir Efes vardı.

Ancak kritik istatistik belki de Efes''in en güçlü yönü olan iki sayılık atışlarda görüldü. Boyalı alana hükmetmeyi başaran Fenerbahçe, 2 sayılık atışlarda 25/34 (%74), Efes ise 14/24 (%58) ile oynamıştı. Maçın ipleri de burada koptu.

İki takımın final serisindeki ikinci karşılaşma 9 Nisan Perşembe akşamı saat 20:30''da yine Ülker Sports Arena''da oynanacak. Fenerbahçe''nin 1-0 öne geçtiği seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa ulaşacak.

Yazarın Diğer Yazıları