Şampiyon Fener

Şampiyon Fener

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçı Sinan Erdem Spor Salonu''nda oldukça hızlı başladı. Konuk Fenerbahçe Beko, üçüncü karşılaşmada alınan yenilgiden dersler çıkarmışa benziyordu.

Faul çizgisine çok giden, Vesely, De Colo ve Henry ile rakibi üzerinde üstünlük kuran sarı lacivertliler, Anadolu Efes''in dış atışlarda etkisiz kalması sonrası birinci çeyreğin sonuna 1:15 kala 20-10 öndeydi.

Guduriç''in 8 sayısı ve kusursuz oyunu, Efes tarafından bir pratik karşılık bulamadı. Ribaundlarda da etkili olan Djordjeviç''in öğrencileri, oyunun temposunu belirleyip 10 dakikayı 24-12 üstün geçti.

EFES YENİDEN DOĞDU
İkinci periyotta yine fark yaratma niyetiyle yola çıkan Fenerbahçe başlarda skor üretse de Efes, Dunston''ın üçlüğüyle uyanıp yeniden doğdu. Bu defa dış atışlarda kaçırma sırası Fenerbahçe''deydi.

Metecan Birsen, çeyrek boyunca 3 tane bomboş üçlük kaçırdı. Bu atışlar girse gidişat Fenerbahçe lehine bambaşka olurdu. Anadolu Efes derli toplu oynadı. Singleton, Larkin ve Pleiss''ın isabetleri üst üste geldi.

Anadolu Efes, devreye 35-41 geride girse de Fenerbahçe''de hem Djordjeviç''in anlamsız ''rotasyon sevdası'' hem de Ahmet Düverioğlu ile Metecan''ın dağınık oyunu lacivert beyazlıların umutlarını diri tuttu.

DE COLO VE MELİH BAMBAŞKA OYNADI!
Farkı azaltan Anadolu Efes, üçüncü çeyreğe oldukça cesaretli başladı. Ancak Fenerbahçe''nin önce Vesely''nin smacı, sonra Booker''ın bloğu ve son olarak Henry''nin üçlüğüyle yakaladığı momentum sarı lacivertlileri ileri attı.

Temponun çok arttığı mücadelede Pleiss, Efes''in farkın açılmasını önlemesini sağladı. Ancak De Colo ve Melih kararlıydı. İki yıldız da hem yakın mesafe hem de uzaktan üst üste sayıları yağdırdı.

Bitime 2:28 kala Fenerbahçe 63-55 öndeydi. Metecan yine bir ''klasik'' yaparak çeyrek sonu boş üçlüğü kaçırsa da Vesely tipledi: 70-61.

ŞAMPİYON GİBİ OYNADILAR, ŞAMPİYON OLDULAR
Son 10 dakikaya Fenerbahçe Beko, kaptan Melih''in üçlüğüyle girdi: 73-61. Yine Pleiss ile oyuna tutunmaya çalışan ev sahibi lacivert beyazlılar bunu başaramadı.

Guduriç, sazı eline alıp çok farklı bir performans ortaya koydu! Fenerbahçe Beko, şampiyon gibi oynadı ve seriyi 3-1''e getirerek EuroLeague zaferini kazanan rakibi karşısında şampiyonluğa ulaştı.

Metecan Birsen''in şuta yönelmeyip topu yere indirerek oynaması ve arkadaşlarını asiste etmesi, Vesely''nin smaçları, Guduriç''in maestro gibi oynadığı oyun Türkiye Ligi zaferini sarı lacivertlilere getirdi: 92-80.

Yazarın Diğer Yazıları