Fenerbahçe'nin Adana Demir maçını kazanması için gerekenler

Fenerbahçe'nin Adana Demir maçını kazanması için gerekenler

Jorge Jesus önderliğinde sezona özellikle Avrupa''daki Dinamo Kiev eşleşmesinde kötü bir başlangıç yapsa da sonradan toparlayan ve ligde aldığı Kasımpaşa galibiyeti ile ivmelenen Fenerbahçe, bu akşam taraftarının önünde Adana Demirspor''u ağırlayacak.
Sarı lacivertli ekip ligde belki de ilk kez tamamen hazır olan bir rakibin karşısına çıkacak ve ''ateşten gömlek'' giyecek.

JESUS''UN EN ÖNEMLİ SINAVLARINDAN BİRİ OLACAK
İleri hücum hattından, gerideki üyesine kadar tam bir takım imajını hem sahaya hem de skora yansıtan Adana Demirspor, bu akşam Kadıköy''e 3 puan parolasıyla çıkacak. Adana ekibinde öne çıkan noktalar şu şekilde;
- Kalecileri Ertaç Özbir, ilk iki maç itibariyle ligin belki de en formda ve iyi kalecisi konumunda...
- Adana Demirspor''da maddiyet, maneviyat ve takım olgusu epey iyi durumda...

KENDİNİ İSPATLAMIŞ USTA AYAKLARI VAR
- Defans hattından ilerideki en uç isme kadar kendini hem Türkiye hem de Avrupa''da ispat etmiş usta ayaklara sahip olan Adana Demirspor''da defans hattında Rakitskyi, Svensson ve Kevin Rodrigues gibi çok tecrübeli futbolcular bulunuyor.
- Orta alanda Gökhan İnler, Ndiaye ve Belhanda ligin ilk iki karşılaşmasında dahi fırtınalar estirdi. Fenerbahçe orta alanının bu isimlere karşı çok ciddi bir mücadele ortaya koyması gerekiyor.

ONYEKURU FORMUNUN ZİRVESİNDE...
- Geride kalan Giresunspor ve Sivasspor maçlarında harikalar yaratan Herny Onyekuru hem ligi hem de rakipleri tanıyan bir isim... Fenerbahçe karşısında kanat akınlarında en çok tehlike potansiyeline sahip oyuncu Onyekuru diyebiliriz.
- Assombalonga ve Akintola da Onyekuru''nun yanı sıra Adana temsilcisinin en güçlü silahları olarak öne çıkıyor.

FENERBAHÇE, SERİ AKINLARLA FARK YARATABİLİR
- Adana Demirspor şu anda çizdiği profille; Türkiye Ligi''nde şampiyonluk adaylarından biri olarak göze çarpıyor. Uzaktan şut, duran top, kanat akınları ve ortadan gerçekleştirdikleri ataklarla ''çok yönlü'' bir hücum portföyüne sahipler...
- Fenerbahçe''nin özellikle defansta doğru önlemler ve taraftarının desteğini arkasına alarak sınanacağı bir karşılaşma izleyeceğimizden şüphem yok... Özellikle Adana Demirspor savunmasının arkasına yapılacak potansiyel ve seri akınlar, sarı lacivertlilerin en büyük kozu olabilir. Akşam keyifli bir karşılaşma izlemek dileğiyle.

Yazarın Diğer Yazıları