Slovacko'nun Fenerbahçe karşısındaki şansı

Slovacko'nun Fenerbahçe karşısındaki şansı

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu''nda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev''e karşı elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu''nda Çekya takımı Slovacko ile kozlarını paylaşacak.

KADRO DEĞERLERİ DAHİ ÇOK DÜŞÜK...
Bu akşam saat 20:00''de oynanacak mücadele öncesi Slovacko''yla ilgili kağıt üzerindeki detaylara baktığımızda Fenerbahçe''nin çok avantajlı bir skor alması muhtemel gözüküyor. Takımında bulunan futbolcuların piyasa değeri 8.4 milyon Euro olan eden Slovacko, bu miktarla tek bir İrfan Can Kahveci bile etmiyor! Çünkü İrfan''ın piyasa değeri şu anda 8.5 milyon Euro olarak öne çıkıyor.

39 YAŞINDA OYNAMAYA DEVAM EDİYOR
Kadro yapısıyla neredeyse veteran bir takımı andıran Çekya ekibinde 39 yaşında olmasına rağmen kariyerine devam eden futbolcu bile var; Milan Petrzela... Petrzela yaşına rağmen yüksek hızıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Slovacko''nun toplamda 9 ismi 30 yaş ve üzerinde...
Takımda toplamda 6 yabancı futbolcu bulunuyor ancak bu isimlerin de yıldız oyuncular olduğu söylenemez. Slovacko''nun kadrosunda; 2 Slovak, 1 Alman, 1 Estonyalı, 1 Karadağlı, 1 Rus futbolcu var.

EN BÜYÜK AVANTAJLARI TECRÜBE
Çekya ekibinin görece yaşlı futbolculardan oluşan kadrosundaki en büyük avantajı ise tecrübe... Geçtiğimiz sezon belki de tarihinin en büyük başarısını kazanan Slovacko, Çekya Kupası finalinde Sparta Prag''ı saf dışı bırakarak UEFA Avrupa Ligi için ön elemelere katılma hakkı elde etti.

GENEL HÜCUM HEDEFLERİ ANİ ATAKLAR
Slovacko cephesinde genel oyun planında gerideki savunmayı sağlam tutup kapanmak ve arkaya yaslanarak rakibi üzerine çekmek var. Çekya temsilcisi bunun ardından ani ataklarla rakip kalede tehlike oluşturmaya çabalıyor. Takım kaptanları ise son basın toplantısında bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu da dile getiren 37 yaşındaki Kadlec...

KİLİDİ AÇACAK ERKEN HAMLE ŞART...
Fenerbahçe''nin teknik ve kalite olarak kendisinden çok aşağıda bulunan Slovacko karşısında erken bir gol bulması durumunda maç farka gidebilir. Ancak set savunmasını yapmakta problem yaşamayan ve zorlu rakiplerine karşı Dinamo Kiev benzeri bir duruşla ''kapanmayı'' tercih eden Slovacko''nun kilidini açabilecek birkaç ismin Fenerbahçe cephesinde ortaya çıkması şart gözüküyor.

Yazarın Diğer Yazıları