Fatih’in kanı asla yerde kalmayacak

Fatih’in kanı asla yerde kalmayacak
Gazi mahallesinde şehit olan polis Muhammet Fatih Sivri, memleketi Kırıkkale’ye uğurlandı

Kanı yerde kalmayacak

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Çok arzu ederdim Muhammet’in yerine şehit olmayı. Kanını yerde bırakmayacağız” dedi. Lice’de şehit olan Başçavuş İsmail Yavuz da Salihli’de toprağa verildi.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan’ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’nde yapılan törene, şehidin ailesi, 3. Kolordu Komutanı Orgeneral Salih Ulusoy, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, polis müdürleri ve meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi yıldıramazlar

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, “Muhammet ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimizdir. Bu milletin, bu devletin şanlı şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilme adına tarihten beri şehitler verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi. Altınok, şöyle devam etti: “Hiçbir zaman şanlı bayrağı gönderden indirmeyeceğiz. Vatanımızı ve milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Hiçbir silah bizi yıldırmayacak. Çok arzu ederdim Muhammet’in yerine ben şehit olmayı. Bırakmayacağız. O hissiyatı, o hainlere ve o şerefsizlere yaşatmayacağız. 270 bin tane polis kardeşimiz var. Hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz. İstanbul’da da etmeyeceğiz, vatanın hiçbir parçasında da etmeyeceğiz. Yüreğinizde Fatih’in intikamını alabilme adına ölümüne mücadele edecek 35 bin tane daha evladınız, kardeşiniz var. Onun kanını yerde bırakmayacağız. Ölüm pahasına da olsa o kanın hesabını soracağız.” Törenin ardından şehit polisin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye uğurlandı.