TBMM’de “hileli seçim” tartışması

TBMM’de “hileli seçim” tartışması
TBMM’de “hileli seçim” tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda, Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine “seçim

TBMM Genel Kurulu’nda, Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine “seçim hilesi”, “şerefsiz” tartışmaları damgasını vurdu. Tartışmalar, tutanaklara şu şekilde yansıdı:
Recep Özel (AKP): Sen şimdi YSK şerefsiz mi diyorsun.
Kamer Genç (CHP): O zaman, dürüst ve namuslu seçim yapalım, dolayısıyla hileli seçimin önünü keselim, böyle bir kanunu getirin. Milyonlarca basılı oy pusulasını getireceksiniz, AKP teşkilatlarına dağıtacaksınız, onlar seçmenlere bu boş oy pusulalarını verecekler, AKP mührünün üzerine evet mührünü basacaklar, tekrar verecekler. Yiğitliğiniz varsa, dürüst seçim yapalım.
Mustafa Elitaş (AKP): Burada konuşan şahıs, seçim hilelerinden öyle bahsetti ki, hayatı hileyle geçmiş gibi. Hayatı boyunca yaptığı hileleri burada ifade etmeye çalıştı. AKP’li vekillere böyle bir lekeyi bulaştırmak kimsenin haddi değildir.
Kamer Genç (CHP): Benim hayatım hileyle geçseydi, senin gibi bir şeytan hilelerimi bulurdu.

 


“Ümüğünü sıkarım”
Meclis Genel Kurulu’nda da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile MHP milletvekilleri arasında “PKK” ve “Barzani” tartışması yaşandı. Konuşmalar tutanaklara şöyle yansıdı:
Mehdi Eker (AKP): Aslında PKK’ya kimlerin, asker ve bir şekilde destek sağladığını tarih biliyor, vatandaşlar da biliyor. Dolayısıyla, onu hiç karıştırmayın isterseniz. Yoksa başka şeyler çıkar altından.
Oktay Vural (MHP): Sen Bakan mısın yoksa PKK’nın şeyi misin. Sen Barzani’ye git. Barzani pazarlaması yapıyorsun. Nüfus ajanı mısın sen burada. Barzani’nin temsilcisi misin.
Kamer Genç: Diyarbakır’da yaşanan olaylardan dolayı utanç duyuyorum. AKP’liler, laik Türkiye Cumhuriyeti devletini kaldırıp bölmeye çalıyorlar. Ben başta Tayyip Erdoğan olmak üzere bunların ümüğünü sıkacağım.