FBI'dan sporculara ilginç uyarı

FBI'dan sporculara ilginç uyarı
2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na katılacak sporcuların kendi telefonlarını kullanması yasak. İşte ayrıntılar...

Kendi telefonunuzla gelmeyin

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için geri sayım başladı. 4 ila 20 Şubat tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek etkinlikte 90’dan fazla ülke belirlenen spor dallarında kozlarını paylaşacak. Bunun dışında FBI, etkinliğe katılarak ülkelerini temsil edecek sporculara ilginç bir akıllı telefon uyarısı yaptı.

FBI: KİŞİSEL TELEFONLARINIZI PEKİN''E GÖTÜRMEYİN 

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda ABD Olimpiyat Komitesi, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na katılacak sporcularının kişisel telefonlarını gizlilik nedeni ile Çin’e götürmemesi ve kullan at telefon tercih etmesi yönünde uyarılarda bulunmuştu. Kısa süre içinde gündem olan bu durum sonrası yeni bir uyarı da FBI’dan geldi.

FBI; sporcuları ve diğer katılımcıları, kendilerini olası siber saldırılardan ve veri hırsızlıklarından korumak için kişisel akıllı telefonlarını ve diğer elektronik cihazlarını evde bırakmaya ve kullan at telefonlar gibi geçici cihazlar kullanması yönünde uyarılarda bulundu.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nın siber saldırılara ortam hazırlayabileceğini düşünen tek ülke ABD değil. Zira bu zamana kadar bazı ülkelerin Ulusal Olimpiyat Komiteleri, sporcularının potansiyel gizlilik ihlalleri nedeni ile kişisel akıllı telefonlarını Çin’e götürmemesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

İlgili Haberler