FBI Başkan Adayı'nın Bank Asya ile ilişkisi ne?

FBI Başkan Adayı'nın Bank Asya ile ilişkisi ne?
ABD Başkanı Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada FBI Başkanı olarak aday göstereceği ismi açıkladı.O ismin Bank Asya ile dolaylı bir bağlantısı da var..

Trump kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda Comey'den boşalan FBI Başkanlığı için Christopher Wray'i aday göstereceğini duyurdu. 

 

Trump Mayıs ayında FBI Başkanı James Comey'i görevden almış, Trump'ın bu kararı sonrası Comey'in Rusya ile olan ilişkilerinin araştırıldığı soruşturmayı örtbas etmek için Comey'in görevden alındığı iddiası ABD basınında geniş yer bulmuştu. 

Comey ile ilgili basına yaptığı ilk açıklamada "İşini iyi yapmıyordu. Bu kadar basit." ifadesini kullanan Trump, daha sonra Twitter hesabından "Comey, ister Cumhuriyetçi isterse Demokrat olsun Washington'daki hemen herkesin güvenini kaybetmişti. İşler normale döndüğünde herkes bana bu kararımdan dolayı teşekkür edecek." açıklamasını yapmıştı. 

Öte yandan Trump'ın FBI Başkanı adayının dolaylı Bank Asya bağlantısı dikkat çeken bir tesadüf. Şöyle ki; Wray’ın ortağı olduğu King and Spalding adlı hukuk firması  2013 yılında Bank Asya’yı “İslami bankacılık” adı altında dünyada etkili yapmak için danışmanlık hizmeti vermiş. 

firma.jpg

Söz konusu firma, hukuk konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Danışmanlık hizmeti sunduğu alanlardan biri de İslami finansman..

Firmanın internet sitesinde bir araştıma yapınca 2 Nisan 2013 tarihli bir anlaşma haberi çıkıyor karşınıza.  Bu anlaşma Bank Asya'yı İslami finans açısından etkin kılmayı amaçlıyor. 

Anllaşmaya ilişkin verilen bilgide  Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin (Bank Asya) 250 milyon dolarlık güvence ile 2023 yılına kadar Şeriata uygun menkul değer alım satımına açılmasına katkı sağladığı belirtiliyor.