Reyhanlı’da tepkiye biber gazlı müdahale

Reyhanlı’da tepkiye biber gazlı müdahale
Reyhanlı’da tepkiye biber gazlı müdahale

Reyhanlı’da bombalı saldırıları protesto etmek isteyen gruplara polis gaz bombası atıp basınçlı su sıktı, göstericiler 

Reyhanlı’da bombalı saldırıları protesto etmek isteyen gruplara polis gaz bombası atıp basınçlı su sıktı, göstericiler “Hükümet istifa” diye bağırdı

 

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 51 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları protesto etmek isteyenlere polis müdahale etti. İlçe girişinde saat 12.00’de toplanan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’ün de aralarında bulunduğu sayıları bir kaç bini bulan grup, gösteriye izin verilmeyince polis barikatını aşarak ara sokaklardan ilçe merkezine yürüdü. Atatürk Caddesi’nde yeniden toplanan grubu durdurmak için kurulan polisin ikinci barikat da göstericiler tarafından aşıldı. İkinci patlamanın olduğu PTT binası meydanında güvenlik önlemi alan polise, göstericilerden bazıları taş atınca, polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Dumandan etkilenen göstericiler geri çekilerek Atatürk Caddesi’nde yeniden toplandı ve “Hükümet istifa” sloganı attı. Olaylarda biri polis 4 kişi yaralandı.

 


Polis barikatı

 


Eskişehir’de de bombalı saldırıları protesto etmek için AKP il binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazlı, tazyikli suyla müdahalede bulundu. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 250 kişi, Yunus Emre Caddesi’ndeki AKP İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın da yürüyüşe katılarak destek verdiği gruptakiler çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler, Hamamyolu Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi kesişiminde çevik kuvvet polisinin barikatıyla karşılaştı. Koşarak barikatı aşmaya çalışan gruba polisler biber gazı ve tazyikli su sıktı. Gazdan polisler, basın mensupları, eylemciler ile çevredeki bazı esnaflar da etkilendi. Gazdan etkilenen bir kadına 112 ambulansında gerekli müdahalede bulunuldu.

 


Kanlı katliam

 


İzmir’de ise yurdun çeşitli yerlerinde yapılan protestolarda güvenlik güçlerinin müdahalesini protesto maksadıyla Emek ve Demokrasi Güçleri adlı grup, Konak Meydanı’nda bir araya geldi. Basmane Meydanı’ndakiAKP Konak İlçe Başkanlığı önüne kadar ellerindeki pankartlarla yürülen yaklaşık 500 kişi, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. AKP Konak İlçe Teşkiletı Başkanlığı’nın bulunduğu bina önünde grup adına basın açıklamasını Abdullah Tunalı yaptı. Tunalı, “Ülkede tarihinin en kanlı katliamlardan birisini yaşadık. Artık söyleyebiliriz ki Reyhanlı’da yaşananlar AKP iktidarının bölgede izlediği aktif taşeronluğun sonucudur. Reyhalı’da yaşananlar Suriye ile örtülü ve dolaylı olarak sürdürülen savaşın bir sonucu ve savaşta olduğumuzun resmidir.” dedi.

 


Ankara’da da arbede

 


Bu arada, Ankara’da protesto yürüyüşü yapan Halkevleri üyesi bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda 1 polis memuru ve 3 kişi yaralanırken, biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Polis, bazı göstericileri gözaltına aldı. Hafta sonu nedeniyle kalabalık olan olayların yaşandığı Karanfil Sokak’ta, biber gazından etkilenen vatandaşlar çevredeki işyerlerine sığınırken, esnaflar biber gazından etkilenenlere limon dağıttı.