Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş / Maç özeti

Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş / Maç özeti
Merakla beklenen derbide Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 29'a yükseltip 31 puanı bulunan lider Başakşehir'i takibini sürdürürken, Fenerbahçe de puanını 25 yaptı ve üçüncü sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftası derbiye sahne oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş Kadıköy’de kozlarını paylaştı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. İsabetli şutun olmadığı maçta iki takımda golü bulamayarak sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş sahadan 1’er puanla ayrıldı. Sarı lacivertli ekip puanını 25 yaparken, siyah beyazlı ekip puanını 29’a yükseltti. Antalyaspor ile evinde berabere kalan Başakşehir ise 31 puanda bulunuyor. Advocaat’ın öğrencileri bir sonraki hafta Antalyaspor’a deplasmanda konuk olacak. Şenol Güneş’in ekibi ise, Bursaspor ile Vodafone Arena’da karşı karşıya gelecek.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.
2. dakika: Fenerbahçe Sow'la çıktı. Alper'in pasında van Persie tek topta sağ kanattan koşan Sow'un önüne pasını attı. Sow iki Beşiktaşlı futbolcu arasından çıkamadı.
4. dakika: Mehmet Topal'ın sol kanattan getirdiği topta Hasan Ali Kaldırım'ın koşu yoluna pasını attı. Hasan Ali son çizgiye inerken ortasını yaptı Fabri topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
7. dakika: Sow'un pasında Alper sağ kanattan çizgiye inmeden ortasını yaptı Tosic'e çarpan top taca gitti.
13. dakika: Kjaer ile Cenk Tosun'un çıktığı hava topu mücadelesinde Cenk Tosun yerde kaldı. Hüseyin Göçek bu pozisyonun ardından Kjaer'e sarı kart gösterdi.
17. dakika: Alper'in pasında Sow kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldı ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
20. dakika: Hasan Ali Kaldırım ile Gökhan Gönül'ün arasında yaşanan hava topu mücadelesinde Gökhan Gönül yerde kaldı. Şenol Güneş bu pozisyonun ardından dördüncü hakeme tepki gösterdi. Gökhan Gönül sağlık ekiplerinin müdahelesi sonrasında oyuna devam ediyor.


22. dakika: Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Kjaer'in pasında Josef şutunu çekti. Ancak pozisyon ofsayt...
25. dakika: Mehmet Topal'ın pasında Fabri topu kontrol edemedi ve van Persie topu boş ağlara gönderdi. Ancak bayrak havada...
26. dakika: Şener ile Cenk arasındaki mücadelede Şener yerde kaldı. Cenk pozisyonun ardından hakeme faul yapmadığını söyleyince Şener ile Cenk arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
30. dakika: Şener ile Quaresma arasındaki mücadelede köşe vuruşu Fenerbahçe'nin...
31. dakika: Alper'in kullandığı köşe vuruşunda Josef'in kafa vuruşunda Atiba topa dokundu. Skrtel kale ağzında önünde kalan topa sol ayağıyla sert vurdu. Ancak top farklı şekilde auta gitti.
39. dakika: Hasan Ali Kaldırım, Quaresma'nın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Sonrasında ikili arasında kısa süren gerginlik yaşandı. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.
45. dakika: Sahada sinirler gerildi. Fenerbahçe ve Beşiktaşlı futbolcular tartışıyor gerginlik çıktı.  Josef ile Tolgay arasında yaşanan gerginlik sonrası sinirler yükseldi ancak kısa sürede yatıştı.

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI

46. dakika: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı. Fenerbahçe'de Aatif'ın yerine oyuna Volkan Şen dahil oldu.
47. dakika: Alper'in pasında Volkan Şen topa hareketlendi ancak 3 Beşiktaşlı futbolcunun arasında yerde kaldı. Hüseyin Göçek pozisyona devam kararı verince Volkan Şen hakeme şok şiddetli bir şekilde itiraz etti.
48. dakika: van Persie göğsüyle kontrol ettiği topa sağ ayağıyla vurdu. Top direğin yanından auta gitti.
49. dakika: Marcelo ile Robin van Persie arasındaki mücadelede Hollandalı oyuncu yerde kaldı. Serbest vuruş Fenerbahçe'nin...
50. dakika: Robin van Persie yaklaşık 30 metreden direkt kaleye şutunu çekti. Ancak top farklı şekilde auta gitti.
51. dakika: Taç atışı için kenara gelen Gökhan Gönül'e bazı Fenerbahçe taraftarı önceden hazırladıkları paraları fırlattı.


52. dakika: Robin van Persie ile Atiba arasındaki mücadelede hakem faul düdüğünü çaldı. Atış Beşiktaş'ın...
54. dakika: Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
55. dakika: Volkan Şen ile Quaresma arasındaki ikili mücadelede Q7 yerde kaldı. Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.
55. dakika: Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşu Skrtel uzaklaştırdı.
56. dakika: Quaresma topsuz alanda Hasan Ali'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. Quaresma bu gördüğü sarı kart ile Bursaspor maçında cezalı duruma düştü.
57. dakika: Van Persie'nin pasında Josef de Souza penaltı noktası üstünde zayıf bir şut çekti. Top farklı şekilde auta gitti.
59. dakika: Alper'in kullandığı serbest vuruşta Cenk topu uzaklaştırdı.
60. dakika: Beşiktaş'ta sarı kartı bulunan Quaresma'nın yerine Aboubakar oyunda...
61. dakika: Alper'in kullandığı köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topu kontrol etti.
62. dakika: Aboubakar tek başına kaldığı pozisyonda ceza sahasına girerken 3 Fenerbahçeli futbolcu arasında şutunu çekti. Top Sarı-lacivertli oyunculardan geri döndü.
66. dakika: Atiba ile Alper arasındaki mücadelede Alper yerde kaldı atış Fenerbahçe'nin...
68. dakika: Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
69. dakika: Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşta van Persie topu karşıladı.
74. dakika: Kjaer'in ortasında arka tarafta Volkan Şen topa çizgide dokundu ve çıkmasını engelledi.  Hasan Ali Kaldırım önünde kalan topta çok kötü bir orta yaptı ve Fabri topu rahatça kontrol etti.
76. dakika: Fenerbahçe'de Sow'un yerine Lens oyuna girdi.
78. dakika: Volkan Şen'in şutunda Atiba'dan seken top Mehmet Topal'ın yüzüne geldi. Milli oyuncu kendini yere bıraktı. Sağlık heyeti oyuna girdi ve tedavisi tamamlanan Topal oyuna devam ediyor.
80. dakika: Tosic'in sert faulü sonrasında Lens yerde kaldı. Tosic bu faul sonrasında sarı kart gördü.
82. dakika: Robin van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta Fabri topu uzaklaştırdı. Volkan ve Alper ceza sahası önünde aynı topa vurmaya çalışınca pozisyon kayboldu.
83. dakika: Beşiktaş hızlı atağında Alper Potuk orta sahada Kerim'i düşürerek sarı kart gördü.
85. dakika: Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın yerine Necip oyuna girdi. Kaptanlık pazu bantı artık Necip'te...
86. dakika: Alper ile Necip arasındaki mücadelede Necip topu kornere gönderdi.
87. dakika: Lens'in kullandığı köşe vuruşunda van Persie'nin kafa vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.
88. dakika: Beşiktaş'ta Kerim Frei'nin yerine Olcay Şahan oyuna girdi.
90. dakika: Alper ile Olcay arasında orta sahadaki mücadelede Alper yerde kaldı. Atış Fenerbahçe'nin...
90+1. dakika: Volkan Şen ile Gökhan'ın çıktığı hava topu mücadelesinde köşe vuruşu Fenerbahçe'nin...
90+2. dakika: Beşiktaş'ın uuzn çıktığı topta Volkan Demirel kalesini terk etti ancak topa istediği gibi vuramadı. Volkan önünde kalan topu ikinci denemesinde uzaklaştırdı.