Fenerbahçe 3 puanı son dakikada kaptı

Fenerbahçe 3 puanı son dakikada kaptı
Sarı Kanarya, Kadıköy’de ağırladığı Antalyaspor önünde ecel terleri döktüğü maçta galibiyeti uzatmanın son bölümünde kurtardı

Dünya yıldızlarının mücadele ettiği karşılaşmada Persie ve Eto’o’dan gol sesi çıkmadı. Kanarya’nın lider olduğu ve nefeslerin tutulduğu maçın gollerini Nani (43 ve 90+6) ve Guilherme (70) attı.

Süper Lig’de haftanın merakla beklenen maçında Fenerbahçe, ilk iki haftanın flaş takımı Antalyaspor’u biri uzatmaların son saniyelerinde olmak üzere Portekizli yıldızı Nani’nin golleriyle 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu: 2-1. İlk yarısı tamamen sarı-lacivertli üstünlüğü altında geçen maçta konuk Antalyaspor hiç bir varlık gösteremezken, Kamerunlu dünyaca ünlü yıldızı
Eto ise çok etkisiz kaldı. Maçın dakikalarına gelince...8’de Antalya’nın ilk yarıdaki tek tehlikeli atağında Eto’o’nun ara pasında Lazarevic’in vuruşu az farkla auta çıktı. Bu dakikadan sonra maç adeta Antalya yarı alanında oynandı. 40’da Hasan Ali’nin soldan ortasına Nani’nin kafa vuruşunu Fornezzi önledi. 42’de Antalya kalesi önünde yaşanan karambolde önce Souza, sonra da Fernandao’nun şutları savunmadan döndü. Fenerbahçe’nin yoğun baskısı 43’te golü getirdi. Bu dakikada Van Persie’nin soldan ortasını Nani kafayla ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Böylece sarı-lacivertli takımın Portekizli yıldızı Süper Lig’de ilk golüyle tanışmış oldu. 45+3’de Fenerbahçe atağında Souzo’nun ceza alanı dışından çok sert şutu üst direği adeta yalayarak auta çıktı. Sarı lacivertli takım ikinci yarıya sakatlanan Ba’nın yerine Kadlec’i alarak başladı.  Pereira, 63’te de etkisiz kalan Fernandao’nun yerine oyuna Volkan Şen’i aldı. 70’de Antalyaspor’un ender kontratakların birinde Guilherme sert bir şutla kaleci Volkan’ı avladı: 1-1. 86’da Diego’nun kafa 87’de Kadlec’in müsait pozisyondaki vuruşu savunmadan döndü. 

Nani’den mükemmel füze 
Tek kaleye dönen maçta bir türlü galibiyet golünü bulamayan Fenerbahçe’nin imdadına 90+6. dakikada yine Nani yetişti. Bu dakikada sarı-lacivertli takımın kazandığı serbest atışta topun başına geçen Nani mükemmel bir vuruşla topu ağlara göndererek hem takımın 2-1 galibiyetini ilan eden golü kaydetti, hemde  takımını liderlik koltuğuna oturttu. Antalyaspor’un liderlik hayali ise son saniyelerde elinden kaydı.