Fenerbahçe 3 puanla yeniden hayata döndü

Fenerbahçe 3 puanla yeniden hayata döndü
Şampiyonluk yolunda Antalya’da alınan yenilgiyle moralleri sıfıra inen sarı lacivertliler Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetle zor günleri unuttu. Kazanılan 3 puanın dışında futbolcuların ortaya koyduğu performans, bütün camiayı ve teknik kadroyu sevindirdi

Süper Lig’in ikinci yarısına fırtına gibi başlayan, ilk yarıyı lider bitiren Beşiktaş’ın kötü hava şartları nedeniyle 2 maçının ertelenmesiyle maç fazlasıyla liderliği ele geçiren Fenerbahçe, önceki hafta Antalya’da yaşanan 4-2’lik yenilginin şokunu Kasımpaşa galibiyetiyle sona erdirdi ve adeta hayata yeniden döndü. Maçın başından itibaren rakibine pozisyon izni vermeyen 6 değişiklikle çıktıkları mücadelede özellikle Robin van Persie, Diego, Nani, Volkan Şen ve Alper’in performansıyla galibiyeti yakalayan sarı lacivertlilerde bir hafta önce sıfırlanan moralller adeta tavan yaptı. Maç sonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın açıklamaları alınan galbiyetin ne kadar önemli olduğunu da ortaya koydu. Antalya maçından sonra haklı eleştiriler aldıklarını belirten Portekizli teknik adamın “Laftan çok sahada cevap vermemiz gerekiyordu. Bunu da yaptık. Nasıl bir takım olduğumuzu ve seviyemizi gösterdik. 25 maç yenilmeyen takım olduğumuzu ispatladık. Hak ederek kazandık” açıklamaları herşeyi gözler önüne seriyordu.

van Persie patladı

Fenerbahçe’de önceki akşam 3-1’lik Kasımpaşa galibiyetiyle kazanılan 3 puanın dışında, van Persie’nin performansı da yüzleri güldüren ayrı durumdu. 3 haftadır yedek kulübesinde oturan ve bu durumdan dolayı yaşadığı memnuniyetsizliği belli etmekten hiç kaçınmayan Hollandalı futbolcu, Kasımpaşa karşısında yeniden doğdu. Yüksek konsantrasyonu, takım arkadaşlarıyla uyumu ve sürekli olarak doğru olanı yapmasıyla dikkat çeken 32 yaşındaki süper star, başarılı performansını penaltıdan attığı bir de golle süsledi. Ligde daha az şans bulmasına rağmen gol sayısını 9’a çıkaran ve 10 gollü Fernandao’ya yaklaşan oyuncu, attığı paslar ve yaptığı koşularla takımına hücumda büyük katkı sağlarken, taraftarların da büyük desteğini arkasına aldı. Pereira’nın 73. dakikasında Hollandalı yıldızı oyundan almasına tepki gösteren, hocalarının bu kararına ıslıklarla protesto eden tribünler van Persie’yi alkış yağmuruna tuttu. Hollandalı yıldız da taraftarların desteğinin inanılmaz olduğunu söyledi.