Fenerbahçe, Galatasaray'ı nasıl yendi. Arada dağlar kadar fark var

Fenerbahçe, Galatasaray'ı nasıl yendi. Arada dağlar kadar fark var

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaraylılar kusura bakmasın!

Ne hocası, ne de kadrosu Fenerbahçe''yle boy ölçüşecek kapasitede değil. Bu açık açık görüldü maçta.

İsmail Kartal dersini çok iyi çalışmış. Domenec Torrent ise saldım çayıra, mevlam kayıra havasında. Kartal, Galatasaray''ın Van Aanholt''un savunduğu kanadın eksikliğini saptamış. Nasılsa Kerem de geri gelmiyor; oradan vurmayı hedeflemiş. Bu daha ilk dakikalardan itibaren belli oldu. Herkes anladı da bir Torrent anlamadı.

Defalarca kez geldiler oradan. İrfan geldi, Mert geldi, Osayi Samuel geldi. Bunların birinde de Osayi o kanattan girip çevirdi, Zajc da penaltı noktasının gerisinden topu filelere gönderdi: 1-0.

Bundan sonra ne beklersiniz? Galatasaray''ın beraberlik için yüklenmesini değil mi? Ne gezer!

Yine Fenerbahçe etkiliydi, Galatasaray''ın atakları tesadüflere kalmıştı. Bu tesadüflerin birinde 42. dakikada Kerem''in şutu Altay''dan döndü. Dikkatinizi çekerim; bu Galatasaray''ın ilk yarıdaki tek heyecan veren atağıydı.

Fenerbahçe ikinci yarıya aynı kadroyla, aynı dizilişle çıktı. Bu normaldi. Galatasaray da öyle çıktı; işte bu anormaldi. Torrent''in düşüncesi demek ki Fenerbahçe''nin hatasını beklemekti sadece.

Fenerbahçe ise aynı oyununu tekrarladı. 68. dakikada da yine sağ kanattan gelişen bir atakla ikinci golünü attı. İrfan Can sağ kanattan ortasını yaptı, Mert Hakan Yandaş kafasıyla aşırdı, arka direkde bomboş durumdaki Serdar Dursun topu filelere gönderdi: 2-0.

Hatta hemen peşinden İrfan Can yine sağdan topu Mert''e aktardı, Mert vurdu, bu kez Muslera kurtardı.

Torrent artık iş işten geçtikten sonra değişiklikler yaptı ama bunları niye yaptı, kimse anlayamadı. Halil''le ikinci kez kaleyi bulan şutu vardı, top filelere gitti ama onda da Halil topu koluyla düzeltmişti.

Maç 2-0 bitti.

Fenerbahçe çıkışını sürdürüyor. İsmail Kartal, buna ihtiyacı yok ama kendini biraz daha kanıtladı.

Torrent ise hoca mıdır, değil midir; kafalarda yine kocaman bir soru işareti bıraktı.

Fenerbahçe, ligde ikinci şimdi. Bu da hakkıydı. Öyle bir ateş yaktı ki İsmail Kartal, bu ateşe kar bile dayanmazdı. Nitekim de öyle oldu.

Yazarın Diğer Yazıları