Fenerbahçe, tur kapısını aralamak için Zorya önünde

Fenerbahçe, tur kapısını aralamak için Zorya önünde
Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Zorya’ yı yenerek üst tura çıkmak için avantaj elde etmek istiyor. Kanarya, bugün galip gelir, Feyenoord da Manchester United deplasmanında kazanırsa temsilcimiz, gruptan çıkmayı garantileyecek.

Süper Lig’in ilk haftalarında zor günler ya- şayan ancak son 8 maçında kaybetmeyen ve liderlik yarışına ortak olan Fenerbahçe’de sıra Avrupa Ligi’ne geldi.. Sarı lacivertliler ligdeki muhteşem çıkışını Avrupa’da da devam ettirmek istiyor. Süper Lig’de Galatasaray derbisini kazanarak moral depolayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde ise son maçta aldığı Manchester United galibiyetini Zorya karşısında perçinlemek istiyor. Grupta lider Feyenoord gibi 7 puana sahip olan ve averajla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe’nin, Zorya’yı yenmesi durumunda bitime bir hafta kala gruptan çıkma ihtimali de bulunuyor. Kanarya’nın sahasında Zorya’yı yenmesi, A Grubu’ndaki diğer maçta Feyenoord’unda Manchester United deplasmanında kazanması durumunda sarı-lacivertliler, gruptan çıkmayı garantileyecek. Temsilcimiz gruptaki ilk maçında deplasmanda berabere kaldığı rakibini Kadıköy’de yenerek rövanşı da kazanmak istiyor.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Dick Advocaat, dün Alper ile birlikte yaptığı basın toplantısında, kazanmaları halinde grupta çıkma yolunda önemli bir adım atacaklarını söyledi. Kendilerini zorlu bir maçın beklediğini vurgulayan Hollandalı teknik adam, “Oyuncularımın da kolay maç olacağını düşündüklerini sanmıyorum. Öyle düşünüp yapmaları gerekenleri yapmazlarsa, sorun yaşarlar. Takım içinde rehavet yok” dedi. Hollandalı çalıştırıcı, rotasyonla ilgili soruya “Kazanırsak Feyenoord maçı öncesi Avrupa Ligi’nde büyük bir adım atacağız. İyi bir skor almalıyız. 11 değil, 22 oyuncudan kurulu bir takımız. Herkes oynamaki çin gayret gösteriyor. Takım içinde yüksek bir rekabet var” diye konuştu. Alper de taraftarlarının desteği ile galip geleceklerine inandıklarını ifade etti.