Fenerbahçe’de gözler UEFA’ya çevrildi

Fenerbahçe’de gözler UEFA’ya çevrildi
Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında evinde Shakhtar Donetsk’le berabere kalan sarı-lacivertliler, tur için umutlandı

Kanarya, Ukrayna ekibinde Copa Amerika’da doping numunesi pozitif çıkan Fred’in maçta oynatılmasına itiraz etti. Camia, UEFA’nın vereceği karara odaklandı.

Şike sürecinin ardından UEFA’nın verdiği ceza nedeniyle iki yıldır Avrupa kupalarına katılamayan Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk ile oynadığı maçın yankıları sürüyor. Birçok yıldızı renklerine bağlayan sarı-laciverlilerin, 700 gün sonra döndüğü Avrupa arenalarında evinde Ukrayna ekibi ile berabere kalması eleştirilirken, karşılaşma boyut değiştirdi. Temsilcimiz, Copa Amerika’da verdiği doping numuneleri pozitif çıkan Brezilyalı oyuncu Fred’in ilk 11’de oynatılması nedeniyle itiraz etti. Fenerbahçe Kulübü, dün gece yarısı UEFA’ya başvurarak maçın sonucunun lehlerine çevrilmesini istedi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda sergilediği futbolla turu zora sokan sarı-lacivertliler bu nedenle gözünü kulağını UEFA’nın vereceği karara çevirdi.

Resmi tebligat yok

Sarı-lacivertli camiayı umutlandıran olay şöyle gelişti. Brezilya medyası Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred’in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America’da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığını iddia etti. Bu haberler maçtan önce doğrulandı ve futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi. Ayrıca UEFA, konuyla ilgili Shakhtarlı yetkililere “bu oyuncuyu oynatmayın” tavsiyesinde bulundu. Buna rağmen Fred ile özel bir görüşme yapan Teknik Direktör Lucescu, Brezilyalı oyuncuyu ilk 11’de oynattı. Rumen çalıştırıcı maç sonrası yaptığı açıklamada “Komplike bir şey yok. Bize Fred’in oynatılmaması için gayri resmi bir tavsiye geldi. Sorumlu doktordur. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir” diye konuştu.

Şimdi ne olacak?

Fenerbahçe Kulübü, Fred’in oynatılması nedeniyle UEFA’ya yaptığı itirazın cevabını beklerken camiayı sevindirici haberler gelmeye başladı. Ortaya atılan iddialara göre UEFA ya Fenerbahçe’yi 3-0 hükmen galip ilan edecek ya da “Brezilyalı oyuncunun eylemi bireysel, Shakhtar’ı hiç bağlamaz” diyecek. Bu arada hukukçu Asbaşkan Şekip Mosturoğlu’nun yapılan itiraz sonrası görüştüğü, UEFA gözlemcisi Lubos Michel, sarı-lacivertli yöneticiye “İtiraz ederek doğru iş yapıyorsunuz” demesi üzerine gözler çıkacak karara çevrildi. UEFA’nın önünde şimdi iki seçenek var. 1- Fenerbahçe, Shakhtar dopingli futbolcu oynattığı için, haksız rekabet nedeniyle 3-0 hükmen galip ilan edilecek. 2- Fred’in eylemi bireysel bir suç, Shakhtar Donetsk’i bağlamaz diyecek.