Fenerbahçe'den TFF'ye Trabzonspor başvurusu

Fenerbahçe'den TFF'ye Trabzonspor başvurusu
Fenerbahçe, Trabzonspor'un resmi internet sitesinde yer alan "2010/2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" ifadesinin düzeltilmesi için TFF'ye başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Fenerbahçe, resmi hesapları aracılığıyla 2010-2011 sürecine ilgili flaş bir açıklama yayımladı. Sarı-Lacivertliler, Trabzonspor''un sitesinde yer alan "2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor" ifadesinin kaldırılmasını istedi.

Sarı Lacivertliler, konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu''na yazı gönderdiklerini duyurdu.

Fenerbahçe''den gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir noktasına sirayet etmiş hain terör örgütü FETÖ''nün, Fenerbahçemizi ele geçirme adına başlattığı 3 Temmuz sürecinin, 27 Aralık 2021 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi''nin Futbolda Sözde Şike Davası''nda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi''nin verdiği beraat kararını onamasıyla sona ermesinin ardından 2010-2011 Sezonu Şampiyonluğumuzun hem hukuki hem de kamuoyu nezdinde bir kez daha tescillenmesine rağmen Trabzonspor Kulübü''nün resmi internet sitesinde (https://www.trabzonspor.org.tr/tr/arsiv/basarilarimiz) "2010-2011 şampiyonu" ifadelerine yer verildiği görülmüştür.

Kulübümüz, bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı''na; Trabzonspor Kulübü''nün resmi sitesinde yer alan bu asılsız ve yanlış bilginin düzeltilmesi konusunda aşağıdaki yazıyı göndermiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."