Fenerbahçelileri havaya uçuran gelişme: Marcelo Bielsa resmen açıklandı

Fenerbahçelileri havaya uçuran gelişme: Marcelo Bielsa resmen açıklandı
Premier Lig ekibi Leeds United, Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu. Gözler, hoca arayan Fenerbahçe'ye çevrildi.

İngiliz ekibi Leeds United, tecrübeli teknik adam Marcelo Bielsa ile yolları ayırdı. Leeds United, son 4 maçında Everton, Liverpool, Manchester United ve Tottenham''dan ağır yenilgiler almıştı.

FENERBAHÇE PUSUDA

Yeni sezon için teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe''de daha önceki dönemlerde sık sık gündeme gelen Marcelo Bielsa konusunda sıcak gelişmeler yaşanabileceği ve Ali Koç''un devreye girerek Bielsa ile görüşebileceği iddia edildi.

LÖW KESİN DEĞİL

Öte yandan Fenerbahçe''de en güçlü adaylardan Joachim Löw için yapılan girişimlerden resmî olarak henüz olumlu bir sonuç alınamadı. 

MARCELO BIELSA

Marcelo Bielsa, Leeds United''ın başına 2018 yazında geçti. O döneme kadar Championship''te orta sıralardan kurtulamayan Leeds, Bielsa''nın ilk sezonunda ligi üçüncü bitirerek play-off''a kaldı ancak elendi.

Bir sonraki sezon ligi 93 puanla şampiyon bitiren Leeds, Premier Lig''e yükseldi ve İngiliz ekibinin 16 yıllık özlemi Arjantinli teknik adamla bitti.

Premier Lig''deki ilk sezonunda 59 puanla ligi 9. sırada bitiren Leeds aynı performansı bu sezona yansıtamadı.

ALİ KOÇ SEZON BAŞINDA NE DEMİŞTİ?

Başkan Ali Koç sezon öncesi yapılan basın toplantısında Bielsa soruları üzerine, "Bizzat o değil ama Bielsa ayarında bir hoca getireceğiz. Üst düzey olacak" demiş ve Vitor Pereira takımın başına geçmişti.