Fenerbahçe’nin borcu açıklandı

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda kulübün borcu açıklandı. Yapılan açıklamada Fenerbahçe A.Ş’nin borcunun 2 milyar 87 milyon TL olduğu bildirildi.

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu Toplantısı gazetecilerin protestosuna sahne oldu.  Toplantı salonundaki çalışma ortamından rahatsız olan gazeteciler toplantı salonunu terk ederek durumu protesto etti. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Altın madalya kazanan atlet Ramil Guliyev’i salona davet ederek, milli atleti alnından öptü. Ayrıca kulübün borcunun 2 milyar 87 milyon TL olduğu bildirildi.

Fenerbahçe'nin Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı Olağan Toplantısı'nda Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Selim Çeçen ile Oğuz Büktel açıklamalarda bulundu. Çeçen denetleme kurulu raporunu okurken, Oğuz Büktel Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) verilerini açıkladı.

Konsolide öz kaynak açığının 2 yıl içerisinde 2 katına çıktığını dile getiren Oğuz Büktel, öz kaynak açığının 1 milyar 81 milyon TL olduğunu söyledi.

Oğuz Büktel, Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin borcunun 2 milyar 58 milyon TL olduğunu dile getirerek, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin A.Ş'den 1 milyar 87 milyon TL alacağı olduğunu ve Futbol AŞ'nin borçlarının yüzde 86'sı olan 1 milyar 780 milyonun bankalara olan borçlar olduğunu ifade etti.

Büktel, sermaye artışından 353 milyon TL gelir elde ettiklerini aktararak, öz sermayenin şu an eksi 507 milyon TL olduğu kaydetti.

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin son 3 aydaki gelirlerinin yüzde 88 arttığını ifade eden Büktel, futbolcu alım satımından 107 milyon TL kar elde edildiğini, brüt karda ise geçen seneye oranla 5 kat arttığını dile getirdi.

Oğuz Büktel, geçen yıl Futbol A.Ş.'nin bu dönemde gelirinin 35 milyon 59 bin 777 TL, bu sene ise 178 milyon 650 bin 803 TL'ye ulaştığını söyledi. Mehmet Selim Çeçen ise amatör şubelerden 55 milyon TL gelir, 172 milyon ise gider olduğunu kaydetti.

ALİ KOÇ, RAMİL GULİYEV’İ ALNINDAN ÖPTÜ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı Olağan Toplantısı’nda başarılar elde eden sporcular sahneye davet edildi. Atletizmde büyük başarılar elde eden Ramil Guliyev, alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Ramil Guliyev’in ardından sahneye gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, milli sporcuyu alnından öperek tebrik etti. Ali Koç’un bu hareketi sonrası Yüksek Divan Kurulu üyelerinden büyük alkış geldi.

ramilm-guliyev-ic.jpg

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı Olağan Toplantısı’nda başarılar elde eden sporcular sahneye davet edildi. Atletizmde büyük başarılar elde eden Ramil Guliyev, alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Ramil Guliyev’in ardından sahneye gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, milli sporcuyu alnından öperek tebrik etti. Ali Koç’un bu hareketi sonrası Yüksek Divan Kurulu üyelerinden büyük alkış geldi.

ali-koc-ramil-guliyevi-alnindan-optu-fotograflar-_7436_dhaphoto1.jpg

GAZETECİLERDEN PROTESTO

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda basın mensuplarına ayrılan dar alana foto muhabirleri tepki göstererek salonu terk etti. Fenerbahçe’nin ekim ayı Yüksek Divan Kurulu toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Akreditasyonla içeriye alınan basın mensupları, kendileri için ayrılan dar alan nedeniyle kulüp yetkililerine şikayetlerini iletti. Salonda geçmiş toplantılardan farklı olarak basın mensuplarının yer aldığı bölüme şerit çekildi.

Salonun en arkasında dar alanda çalışmaları istenen basın mensuplarının bu alandan çıkmaları yasaklandı. Foto muhabirlerinin de sadece başkanın konuşması sırasında kürsüye gidebileceği, onun dışında kesinlikle bulundukları alandan dışarı çıkmalarının yasak olduğu bildirildi.

fenerbahce-divan-kurulu.jpg

Bunun üzerine salondaki foto muhabirleri salonu terk etme kararı aldı. Kulüp foto muhabiri dışındaki bütün foto muhabirleri, bu kararı protesto ederek salondan ayrıldı.

“DÖVİZ BORÇLARINI TÜRK LİRASI’NA ÇEVİRMELİYİZ”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada kurlardaki her 1 liralık artışın Fenerbahçe'ye 258 ile 300 milyon TL olarak zarar verdiğini belirterek, borçları kapatabilmek için döviz borçlarını Türk Lirasına çevirmemiz gerekiyor'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, "Konsolide edilmiş bağımsız denetimden geçmiş ve Uluslararası standartlara uygun raporların kulüp içinde paylaşılmadığını söylemiştim. Gelince ilk işimiz olarak bu çalışmalara başladık. Bu epey bir uzun zaman aldı. Beklediğimiz gibi de 2 hafta önce taslak çalışması hazırlandı. Geçen hafta cuma günü de bu rapor resmiyet kazandı. Rapor 31 Mayıs 2018 tarihi ile o güne kadar dönemki günü alıyor. Son 3 sene incelendi. Ondan önceki dönemlerdeki rakamlar denetlenmemiş rakamlardır. İleriye dönük elbette ki rakamlarda neleri bahsettiğimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Burhan Karaçam, sarı-lacivertli kulübün zararları ile ilgili olarak ise ''2016 senesinde 730 milyar, 2017'de 1 milyar 140 milyon zarar oluşmuş. 2018 senesinde ise 1 milyar 841 milyon zarar mevcut. 31 Mayıs 2018 itibarıyla toplam borç 3 milyar 184 milyon. Borcun %80'i döviz borcu. Kurlardaki her 1 liralık artış Fenerbahçe'ye 258 ile 300 milyon TL olarak zarara neden oluyor. Bu borçları kapatabilmek için döviz borçlarını Türk Lirasına dönmemiz lazım" diye konuştu.

Bu sezon 2 milyar 274 milyon nakite ihtiyaçları olduğunu ifade eden Karaçam, bunun 1 milyar 060'ını ödeyebileceklerini, 1.214'ün ödenmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.