Ersun Yanal'dan Fenerbahçe açıklaması

Ersun Yanal'dan Fenerbahçe açıklaması
Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile ilgili açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe''nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, görev yaptığı dönemle ilgili yapılan iddiaya yanıt verdi.

Fenerbahçe altyapısında görev yapan Şenol Çorlu''nun "Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal gibi yerli hocalardan destek görmediniz mi?" sorusuna "İsim zikretmek istemiyorum. Onların olduğu dönem ilgiden yoksunduk." demesi üzerine konuşan Yanal, açıklama yaptı.

Yanal, Haber Global''e şöyle konuştu:

- Haftanın en az iki-üç günü profesyonel takımın tüm taktik antrenmanlarına U19 Takımı katılırdı. Altyapı takımlarının antrenörleri de antrenmanda yer alırdı ki oyuncularını görsünler. 

- Bu sırada bu gençler fiziksel olarak hem A Takım seviyesinde antrenman yaparlar hem de tecrübeli abilerinden profesyonellik anlamında çok şey öğrenirlerdi. 

- Nisan ayında şampiyonluğa ulaştığımız o sezonda hem sezon başı Topuk Yaylası hem de devre arası Antalya kampına A2 Takımı''ndan oyuncular katıldı. 

- En az 65 antrenmanımıza genç oyuncular çıktı. O takım bizle yaptığı antrenmanların meyvesini de A2 Futbol Ligi''ni şampiyon olarak aldı.

- Antrenmandan sonra da ayrı bir tutum olmazdı. A Takım futbolcuları ve teknik ekip ile altyapıdan bize katılan takım beraber Yemek yerdi. Haftanın diğer antrenmanlarına da isteğimiz doğrultusunda bazı altyapı oyuncularını A Takım çalışmalarına davet ederdik. 
- Yine Antalya kampını bizle beraber yaptılar. Sezon başı Topuk Yaylası kampımızı da 19 Yaş Altı Takımı''yla aynı anda yaptık. Oradan da 5 gencimizi A Takıma aldık.

- İki dönem görev yaptım. Bir çok genç oyuncuyu A takıma aldım. Benim dönemimde Fenerbahçe''nin Bayern Münih ve Real Madrid''le Almanya''da karşılaştığı Audi Cup''a baksınlar.