Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından 2'nci sıraya yerleşen Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı muhtemel rakipler belli oldu.

Süper Lig’in tamamlanmasının ardından Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil edecek takımların hangi ön eleme maçlarını oynayacakları da belli oldu. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynayacak. İlk etapta 3’üncü ön eleme turu oynayacak olan Fenerbahçe, seri başı olmayan takımlar torbasında 23 Temmuz’da çekilecek kurada yer alacak. 3’üncü ön eleme turunda ilk maçlar 7-8 Ağustos’ta, ikinci maçlar ise 14-15 Ağustos’ta oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, turu geçmesi durumunda Play-Off’a yükselecek.

Fenerbahçe’nin 3’üncü ön eleme turundaki muhtemel rakipleri ise şu şekilde:

“Benfica (Portekiz), Basel (İsviçre), Dinamo Kiev (Ukrayna), Ajax (Hollanda)”

4’ÜNCÜ SEZONU KUPASIZ TAMAMLADI

Spor Toto Süper Lig’de 27’nci haftadan itibaren oynadığı mücadelelerden üstünlakle ayrılan Fenerbahçe, 8’de 8 yapmasına rağmen ikincilikle yetindi. Başkan Aziz Yıldırım döneminin en uzun şampiyonsuzluk serisini yaşayan Fenerbahçe, Süper Lig’de en son 2013-2014 sezonunda teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe, 4’üncü sezonunu da kupasız kapatarak 19 şampiyonlukta kaldı.