Fener’in hedefi liderlik koltuğu

Fener’in hedefi liderlik koltuğu
Fenerbahçe, ligin 14. hafta açılış maçında bugün SAİ Erciyesspor’a konuk olacak. 27. puanla 3 sırada bulunan Kanarya, 14 puanla tehlikeli bölgeden çıkmak isteyen rakibini yenerek, maç fazlasıyla liderliği eline geçirip, ezeli rakipleri Kartal ve Aslan’ın puan kaybetmesini bekleyecek

Haber: Faruk Malik

 

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında bugün deplasmanda SAİ Erciyesspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, Kayseri’den 3 puanla dönmek istiyor. Ligde son iki maçından galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, Erciyes’i de yenerek, üst üste 3. galibiyetini almayı hedefliyor. Haftanın ilk maçını oynayacak olan 27 puanlı Kanarya’nın hesabı, tehlikeli bölgeden çıkmak isteyen Erciyes’i yenip, lider Beşiktaş ile takipçisi G.Saray’ın üstüne çıkarak, ezeli rakiplerinin puan kaybetmesini beklemek üzerine. İsmail Kartal’ın öğrencileri bugün sahadan galip ayrılıp, Kartal ve Aslan’ın da yenilmesi halinde puan farkıyla 15 haftaya lider girmiş olacak.   
Erciyes ilk peşinde
Süper Lig ekiplerinden Erciyesspor, konuk edeceği Fenerbahçe’yi mağlup ederek, rakibine karşı ilk galibiyeti almayı hedefliyor. Teknik direktör Uğur Tütüneker, Fener’in iyi bir takım olduğunu belirterek, “F.Bahçe’nin kalitesi belli, dolayısıyla 3 sonuçlu bir maç. Ancak Beşiktaş’ı nasıl yendiysek Fener’i de yenebiliriz. Maçta taraftarımıza büyük iş düşüyor. Tribünleri doldursunlar ve F.Bahçe’yi ilk yenmemize tanık olsunlar” dedi. Ancak Tütüneker’in önemli silahları Mangane, John Boye, İlhan Parlak ve Mandjeck sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Bu nedenle Anıl ve Caner stoper görevi üstlenecek.
Bekir İrtegün yok
Kadir Has Stadı’nda oynanacak olan olan ve Hüseyin Göçek’in yöneteceği maç saat 20.00’de Kanarya’da kritik maç öncesi defansın önemli ismi Bekir İrtegün, Sivasspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen ve kupada Bayburt karşısında oynayan Diego Ribas’ın Suat Altın İnşaat Erciyes’e karşı oynaması bekleniyor. Fener’de ayrıca üçer sarı kartı bulunan Emre belözoğlu, Emenike, Hasan Ali Kaldırım ve Kadlec, birer sarı kart daha görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve ligin 15. haftasında yapılacak olan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında maçında oynayamayacaklar.