Ferguson’da göstericiler belediye binasına girdi

Ferguson’da göstericiler belediye binasına girdi
Silahsız siyahi bir genci vurarak öldüren polis memurunun yargılanmaması yönünde çıkan jüri kararının ardından başlayan olayların önü alınamıyor. 400 civarında gösterici göz altında...

ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde 18 yaşında silahsız siyah bir genci vurarak öldüren polisin yargılanmama kararını protesto eden kalabalığın bir bölümü, belediye binasına girdi. Polis binaya giriş çıkışları kapattı. Olayda, iki kişinin göz altına alındığı bildirildi. AP haber ajansı, binaya girenlerin “Utanın, utanın” diye bağırdığını bildirdi. Binaya girenler, belediye önünde, genci vuran polis memuru Darren Wilson için bir mahkeme düzenleyerek “yargılanmaya gerek yok” kararını eleştiren grubun içerisinde yer alıyordu.

Ferguson’da kararın açıklanmasından bu yana süren gösterilerde birçok bina ve araç ateşe verildi, 400 civarında gösterici göz altına alındı. Kente asker sevkedildi. Brown’u vuran polis Darren Wilson, karardan sonra ABC televizyonuna bir röportaj vermiş ve gencin ırkının eylemlerinde bir etkisi olmadığını söyleyerek “vicdanım rahat” demişti. Missouri eyaleti valisinin, silahsız siyahi genci öldüren ve yargılanmaması hükmüne varılan polis memuru için yeni bir mahkeme jürisi oluşturulması çağrılarını reddettiği bildirildi.