Feribot battı: 14 ölü, 29 kayıp

Feribot battı: 14 ölü, 29 kayıp
Filipinler’deki feribot kazasına kötü hava koşulları nedeniyle güçlükle ulaşabilen arama kurtarma ekipleri, yine de 60 kişinin sağ olarak kurtulmasını sağladı.

Fırtınaya kapıldı
Filipinler’de bir feribotun, motorda çıkan arıza ve kuvvetli dalgalar nedeniyle battığı, 14 kişinin öldüğü, 29 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetimi Konseyi tarafından, 103 kişiyi taşıyan Maharlika II adındaki feribotun gece geç saatlerde, motorunda çıkan arızadan dolayı kontrolünü kaybettiği, şiddetli dalgalara kapılarak battığı belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin 60 kişiye ulaştığı kaydedildi. İki kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yine fazla yolcu
Kurtarma ekiplerinin şiddetli fırtına nedeniyle olay yerine güçlükle ulaştığı bildirildi. Sahil güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada, feribotun, Filipinler’in başkenti Manila’nın 680 kilometre güneyindeki Panaon Adası’na 11 kilometre uzaklıkta fırtına nedeniyle şiddetli dalgalara kapıldığı belirtildi. Feribotun kapasitesinin üzerinde yolcu ve yük taşıdığı bildirilmişti. Filipinler’de etkili olan tayfunun sadece denizde değil, karada da hayatı felce uğrattığı belirtildi.