Fermuarlar üzerinde yer alan "YKK" harfleri ne anlama geliyor

Fermuarlar üzerinde yer alan "YKK" harfleri ne anlama geliyor
Fermuarlı kıyafetlerin bir çoğunun yukarı aşağı yönlü hareket eden kısmında yer alan YKK harfi belki dikkatinizi çekmiştir. Kıyafetin markası ne olursa olsun fermuarda YKK harfleri yer alır. Peki bu harfler ne anlama gelir?

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; YKK, Tadao Yoshida tarafından 1934 yılında Japonya’da kurulan fermuar üreticisi bir firma. Pek çok firmanın isminde de denk gelebileceğimiz gibi, Toshida da bu firmaya kendi ismini vermiş: Yoshida Kogyo Kabushikikaisha (Yoshida Limited Şirketi). İşte ‘YKK’ kısaltması, adını bu firmanın baş harflerinden alıyor.

DÜNYADAKİ FERMUAR ÜRETİMİNİN YÜZDE DOKSANINI KARŞILIYOR

52 ülkede faaliyet gösteren YKK’nın, bu ülkelerde 206 tane fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalarda 9500 renk fermuar üretimi yapılıyor. YKK, bu rakamlarıyla dünyadaki toplam fermuar üretim hacminin yüzde doksanını karşılıyor. Türkiye''deki faaliyetlerine ise 1991 yılında başlayan şirket, ülkemizde de bir fabrikaya sahip.

Öte yandan YKK sadece fermuar üreten bir firma da değil. Mimari ürünler, plastik ve hırdavat malzemeleri de üretiyorlar.

ONLARIN FERMUARLARINI DİĞER FİRMALARDAN AYIRAN NE?

Fermuar piyasasındaki bu paylarının sebebi tesadüf değil. Başarının ve istikrarlı büyümelerinin sebebi üretim kapasiteleri ile üretim çeşitliliğinden geçiyor. Pek çok farklı malzeme ve renklerle fermuar üretiyorlar. Giyim firmalarına sundukları bu çeşitlilik sayesinde de tercih sebebi oluyorlar.

Aynı zamanda ürettikleri fermuarlar sudan da etkilenmiyor. Sudan etkilenmeyen fermuarları üretmek ve tasarlamak; normal fermuarlara göre daha pahalı bir iş. Bu da tercih edilmelerinin arkasındaki bir diğer sebep.

İlgili Haberler