Festivale yıldız yağdı

Festivale yıldız yağdı
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 21.Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde, Türk sinemasının 100. yıl dönümü nedeniyle törene katılan tüm sanatçılara ödül verildi

Adana’da bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Merkez Park Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen açılışta Türk sinemasının ünlü isimleri bir araya geldi. Festivalde, Türk sinemasının 100. yıl dönümü nedeniyle törene katılan tüm sanatçılara ödül verildi.  Finale kalan 12 uzun metrajlı filmin tanıtımının ardından Cahit Berkay, film müziklerinden oluşan konser verdi. Adana Valisi Mustafa Büyük, böyle büyük bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Adana’nın, yetiştirdiği sanatçılarla Türk sinemasına büyük hizmet verdiğini ifade eden Büyük, “Bu şehrin kazanımlarını bugün hep beraber görüyoruz. Geleneksel bir festivalle kutluyoruz. Sanata, sanatçıya destek vererek gelişmiş ülkeler  seviyesinde çok daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Vefa borcumuz var
Açılış konuşmalarının ardından Türk sinemasının 100’üncü yılı dolayısıyla festivale katılan Nuri Alço, Filiz Akın, Abdurrahman Keskiner, Serpil Çakmaklı, Mustafa Alabora, Suna Keskin, Yılmaz Köksal, Ferdi Tayfur, Şemsi İnkaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçıya ödül verildi. Yılmaz Köksal da Çukurova’ya, Adana’ya Yeşilçam olarak vefa borçlarının olduğunu, borçlarını ödemek için burada bulunduklarını bildirerek “Altın Koza Film Festivali’nin Yeşilçam oyuncuları için ayrı bir yeri var. Burada olmaktan mutluyuz. Adana halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.