Festivali'in "en iyi oyuncusu" iş buldu

Festivali'in "en iyi oyuncusu" iş buldu
Festivali'in "en iyi oyuncusu" iş buldu

Almanya'da düzenlenen 63. Berlin Film Festivali'nde "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan ve ülkesine döndükten sonra eski m

Almanya'da düzenlenen 63. Berlin Film Festivali'nde "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan ve ülkesine döndükten sonra eski mesleği olan hurdacılıkla uğraşmaya devam eden Nazif Muyiç, Bosna'da temizlik işleri yapan bir kamu şirketinde işe alındı.

 

Bosnalı Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'in, Almanya'nın başkenti Berlin'de geçen ay düzenlenen 63. Berlin Film Festivali'nde gösterilen "Epizoda u Zivotu Beraca Zeljeza" (Demir toplayıcısının hayatından bir kesit) adlı filmde başrol oynayan ve "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan Nazif Muyiç, temizlik işleri yapan bir kamu şirketinde işe alındı.


Berlin Film Festivali'nde "en iyi erkek oyuncu" ödülü kazanmasının ardından döndüğü memleketi Bosna-Hersek'in Tuzla kentinde yeniden eski mesleği olan hurdacılığa başlayan Nazif Muyiç'in düzenli bir işi olması için Tuzla Belediye Başkanı Yasmin İmamoviç yardım etti.


İmamoviç'in girişimleri sonucu Nazif Muyiç, Tuzla kentindeki Panonska Gölü'nde temizlik işleri yapan Pannonica isimli kamu şirketinde işe alındı. Nazif Muyiç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu işin geçici değil, sürekli ve düzenli bir olmasından dolayı hala şaşkın olduğunu belirtti. Muyiç, "Bugüne kadar bana teklif edilen her işi yaptım, hiçbirini geri çevirmedim. Yeni işimde sağlık ve sosyal sigortam da olacak. Mayıs ayından itibaren çalışmaya başlıyorum" dedi.


Eşi Senada'nın bu haberi duyduğunda ağlamaya başladığını belirten Nazif Muyiç, "Haberi aldığım gibi eşimi telefonla aradım. Kendisi ağlamaya başladı. Bizim hiçbir zaman normal bir hayatımız olmamıştı. Tıpkı ilkbahar gibi biz de çiçek açtık" diye konuştu.


Demir toplayıcısının hayatından bir kesit

 

Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanoviç'in yönetmenliğini yaptığı ve yaklaşık 17 bin avro bütçe ve 8 kişilik oyuncu ekibiyle Svatovac köyünde çekilen "Demir toplayıcısının hayatından bir kesit" filmi, Bosna-Hersek'in Tuzla kenti yakınında yaşayan bir Roman ailesi Nazif Muyiç ve eşinin acı hikayesini anlatıyor.


Hamileyken karşılaştığı sorunlarla başbaşa kalan eşini kurtarmak için birçok yol deneyen Nazif Muyiç ve ailesinin hikayesinin anlatıldığı film, sağlık sigortası olmadığı için Senada Alimanoviç'in Tuzla kenti ve etrafındaki hastanelerde tedavi altına alınmaması konusunu işliyor. Yabancı birisinin sigorta kartı ile Sırbistan'a geçtikten sonra, orada kendilerine yardım edilmesinin ardından ölü bir çocuk dünyaya getiren Senada'nın, hastaneye 2 saat sonra ulaşması halinde hayatını kaybetmiş olacağı filmde anlatılıyor.


16 Şubat'ta 63. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale'nin sonunda düzenlenen ödül töreninde "Demir toplayıcısının hayatından bir kesit" filmi, büyük jüri ödülü kazanırken, filmin oyuncusu Nazif Mujiç ise en iyi erkek oyuncu ödülünü alarak bir sürprize imza atmıştı. Nazif Muyiç, ödülü aldıkan sonra döndüğü memleketinde yeniden hurdacılık yapmaya başlamıştı.