"Fetih İstanbul Sergisi" Atatürk Kültür Merkezi'nde

"Fetih İstanbul Sergisi"  Atatürk Kültür Merkezi'nde
Hisart Canlı Tarih Müzesi; dünya tarihinin akışını değiştiren İstanbul'un Fethi'nin 569. Yıl dönümünde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Fetih İstanbul Sergisi" ile tarihe ışık tutuyor.

Hisart Canlı Tarih Müzesi tarafından hazırlanan Fetih İstanbul Sergisi; zafere giden yolda İstanbul''un Fethi''nin tüm aşamalarını gün yüzüne çıkaran Fatih Sultan Mehmet''in askeri dehasını yansıtan ve Osmanlı Ordusunun azmini canlandıran dioramalar, tablolar, fotoğraflar, objeler ve canlandırmaların yer aldığı 50 orijinal esere ev sahipliği yapıyor. İstanbul''un Fethi''nin 569. yıl dönümünde, döneme ait eserlerle büyük kuşatmaya ve Fethe tanıklık eden ''''Fetih İstanbul Sergisi'''' 12 Haziran 2022 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi''nde meraklılarıyla buluşacak.

Hisart Canlı Tarihi Müzesi kurucusu Nejat Çuhadaroğlu ise; "Bugün biliyorsunuz, 29 Mayıs İstanbul''un fethinin yıldönümü. Bu bağlamda aslında Beyoğlu, İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu projesi kapsamında Hisart Canlı Tarih Müzesi''nin gerçekleştirdiği Fetih İstanbul Sergisi''nin açılışını hep beraber yapmaktan büyük onur duyuyorum" diyerek, "Bu sergi Türkiye''de şu anda bildiğim kadarıyla yapılmış, Fetih''le ilgili ilk ve tek sergi olduğunu düşünüyorum. Bu sergilerin devamı olacak inşallah" diyerek "Kültür Yolu Projesi''nin İstanbul''a ve Türkiye''ye kazandırdığı çok şey olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.