FETÖ, askerlerle evlilik baskısı yaptı

FETÖ, askerlerle evlilik baskısı yaptı
Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün "abla"larından bir sanık, etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadesinde, örgütün kız öğrencilere askeri personelle evlenme konusunda baskı yaptığını anlattı.

Soruşturma çerçevesinde "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak" suçlamasıyla yargılanan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Z.A, ByLock kullandığının tespit edilmesi sonrası ek ifade için İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini bildiren Z.A'nın ifadesinde, örgütün öğrenci yurtlarındaki yapılanmasıyla ilgili bilgiler verdi. Üniversite için Konya'dan Aydın'a geldiğini, burada kanun hükmünde kararname ile kapatılan bir öğrenci yurdundan davet aldığını belirten Z.A, örgütün sohbet toplantılarına da katıldığını ifade etti. Örgütün kendisinden üniversitenin farklı bölümlerinden öğrencilerin de sohbetlere çağrılmasını istediğini anlatan Z.A, bu görevi maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle kabul ettiğini belirterek şöyle dedi: "Bu hizmetlerimden dolayı bana aylık bin 300 lira para veriyorlardı. Sohbete gelen öğrencilerden himmet istenmesi, kurban bağışının yapılmasının istenmesi ve devlet aleyhine siyasi konulara girilmesinden dolayı bu örgütle aram açıldı. 2015 yılında örgütle arama mesafe girince beni sohbet hocalığından ve ablalık görevinden aldılar. Örgüt, sohbet yaptığı evlere de kod ismi veriyordu. Sohbetlerde nadir gördüğüm biri, kız öğrencilere bazı konularda baskı yapıyordu. Soyadını bilmediğim, Merve adlı veya kod adlı biri vardı. Örgüt evinde bir defa toplantıya katıldığını gördüm. Bu kişi özellikle başı açık öğrencilere baskı yaparak askeri personelle evlenmeleri konusunda telkinde bulunuyordu."

İfadesinde ByLock programını nasıl yüklediğini de itiraf eden Z.A, şunları anlattı: "2014-2015 yılında beni Gül Yurdu'na çağırdılar. Burada Hesna Değirmenci bana, 'Bundan sonra normal telefonla görüşmeyelim, yükleyeceğim programdan görüşelim' dedi. Programı telefonuma kurdu. ByLock programı üzerinden sohbet ve toplantının ne zaman olacağı veya pikniğe ne zaman gidileceği, etkinlik ve programlar konusunda gibi bilgiler geliyordu. Daha sonra mesajlar kendiliğinden siliniyordu. Ben bu programı darbeden yaklaşık 5 ay önce kaldırdım. Bu sırada örgüt üyesi şahıslarla da irtibatı kestim. Bu örgüt benim dini duygularımı ve parasızlığımı kullanarak kötü emellerine alet etti."

İlgili Haberler