FETÖ evleri yerine kampüs!

Akşam'da birlikte çalıştığımız, sonradan AKP'den milletvekili olup Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Emin Şirin, "şah damarı" yazımdan dolayı tebrik ediyor ve "Muhalefet de belki bir gün uyanır" diyor.

Fehmi Genç de "Meselenin şah damarına bastınız" diyor.

O yazıda, Tayyip Erdoğan'ın, imam-hatiplerin orta kısmı kapatıldığında "şah damarımızı kestiler" dediğini hatırlatmış ve şimdi askeri liseleri kapatmakla kimin şah damarını kestiğini sormuştum.

***

Çanakkale'den bir öğretmen ise şu bilgileri veriyor:

"Çanakkale'de bir imam hatip kampüsü oluşturuldu. Edirne, Balıkesir gibi illerden gelen zeki çocuklar burada yatılı okuyacak. Yüksek puanla gelen öğrencilere Ensar Vakfı burs verecek. 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 'abi' ve 'abla'lar imam hatipli öğrencilere danışmanlık yapacak. Öğrenciler yaz tatilinde yurt içi ve yurt dışına kamplara götürülecek. Çocuklar her hafta sonu değil belirli dönemlerde evci çıkabilecek. Bunları öğrendiğimde o malum evler, eğitim bakanlığı eliyle kuruluyor sandım."  

---

"Ali Şükrü Bey kitabı, ideolojik değil"

---

Ali Şükrü Bey ile ilgili "Hesaplaşmanın başlama vuruşu" başlıklı yazımda adı geçen Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Uğur Üçüncü de ortak bir mesaj gönderdi ve şu açıklamayı yaptılar:

"Ali Şükrü Bey; Hürriyet Uğruna 39 Yıl adlı kitabımız hiç bir ideolojik ön kabul ve endişe ile kaleme alınmamıştır. Tamamen akademik endişelerle ve tarihi verilerle telif edilmiştir. Ali Şükrü Bey hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve akademik çalışma olan kitabımızı bu şekilde hiç alakası olmayan siyasi bir kurguda gündeme getirmeniz bizi üzmüştür. Çalışmamızı Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin finanse etmesi ve dağıtması Ali Şükrü Bey'in Trabzonlu olmasından kaynaklanıyor. Hiç bir şekilde sipariş özelliği taşımamakta olup, belediyeden her hangi bir müdahale de olmamıştır. Ayrıca Ali Şükrü Bey hakkındaki konferans, Trabzon'un bütün ilçelerinde değil, sadece Beşikdüzü'nde bir defa yapılmıştır. 

Bizim çalışmamızı, farklı tarihlerde muhtelif kişiler tarafından Ali Şükrü Bey hakkında yapılan faaliyetler veya konuşmalarla da ilişkilendirmeyin. Eğer çalışmamızı baştan sona okuma imkânınız olsaydı, farkı zaten görürdünüz. Selâmlarımızla."

Açıklama için teşekkür ederim ama kitabı da psikolojik operasyon için kullanıyorlar; ben onu gündeme getirdim!

 ---

"Tayyip Bey büyük bir Türk lideri" midir?

---

Nazif Ceyhan, Ali Şükrü Bey ile ilgili yazımıza cevaben "Nedir bu Tayyip düşmanlığınız? Adam gibi adam ve büyük bir Türk Lideri'dir. Tarihte yaşanmış gerçeklerin üstünü örterek kapatamazsınız! Doğrular elbet ortaya çıkacaktır. Biz Kurtuluş Savaşı'nı ne uğruna verdik ve sonra ne ile karşılaştık" diyor ve "Sokağa çıkın dediğinde hiç düşünmeden çıkan milyonlar var. Yazık ediyorsunuz. Sadece anlamaya çalışmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Sadece empati yapın" tavsiyesinde bulunuyor.

Cevabımı buradan vereyim..

Tayyip Bey, FETÖ darbesini engelledi diye kendisinin iki yıl önce başlattığı, şimdi dünürünün ve eski partisinin sürdürdüğü "Ali Şükrü Bey operasyonu"un, 15 Temmuz'dan sonra yeniden ele alınmasını görmeyelim mi? Bu kabul üzerinden, Türk'ün Anayasa'dan bile çıkarıldığı 'Yeni Türkiye' kurgulanıyor! Türk liderliği böyle mi olur? Tayyip Bey, bu tavırlardan vazgeçsin, Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıksın, kendisiyle bir derdimiz yok Nazif Bey! Biraz da Tayyip Bey empati yapsın!

***

Hasan Çakıroğlu da "Sonuçta emperyalistler sizi öldürtmek istediklerinde dinci mi milliyetçi mi diye bakmıyor. Saddam ve Kaddafi'de böyle oldu; başarabilselerdi Tayyip Bey de aynı sonu yaşayacaktı. Şimdi hayattaysa o tankların karşısına göğüslerini siper eden Türk milletine dua edecek ve tabii ki ulu önder Atatürk'ü de unutmayacak dua ederken!" diyor...

Yazarın Diğer Yazıları