FETÖ itirafçısı Hasan Polat'tan kritik sözler

FETÖ itirafçısı Hasan Polat'tan kritik sözler
FETÖ'nün uzun yıllar bölge imamı olan doktor Hasan Polat, Darbe Girişimi Komisyonu'na kritik itiraflarda bulundu. Polat, Adil Öksüz'ün arandığını gazeteden öğrendiğini söyledi.

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu bugün, FETÖ’nün imamlarından olan 2002 yılında cemaatten kovulan, şimdiyse özel bir klinik işleten Hasan Polat’ı dinlendi. Hasan Polat, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım karşılaştığını bildirdi. Hasan Polat “Kayınbiraderi, Adil Öksüz’ün tutuklandığını ve daha sonra serbest bırakıldığını, rahat rahat elini kolunu sallayarak kayınpederinin evine geldiğini hiçbirşey olmamış gibi orada 2 gün kaldığını söyledi. Kayınbiraderi, Adil Öksüz’ün birgün gazeteyi açıp baktığını ve “Aaa ben aranıyormuşum” dediğini söyledi. İfadesi aynen böyle. Adil Öksüz öyle diyor sonra kayboluyor” diye konuştu

“ADİL ÖKSÜZ GİBİ YETİŞMİŞ BİR İNSAN KARŞINIZDA DURUYOR”

Hasan Polat, konuşmaya “Adil Öksüz veya Kozanlı Ömer nasıl biri, bunlar nasıl yetişiyor nasıl düşünürler sorusunun cevabını bugün bulabilirsiniz belki. Adil Öksüz veya Kozanlı Ömer gibi yetişmiş bir insan şu anda karşınızda duruyor. Aynı eğitimlerden geçmiş aynı fikir yapısına sahip uzun yıllar beraber çalışmış biri olarak karşınızdayım.” cümleleriyle başladı. Erzurum’da İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını kaydeden Hasan Polat, o zaman cemaatin evlerinde kalmaya başladığını bildirdi. Polat şöyle devam etti:

“ORDUYA BİR İNSAN SOKMAK, OKUL YA DA YURT YAPTIRMAYA EŞ DEĞERDİ”

Ev abisi olduktan sonra bir okuldan cemaate öğrenci kazandırmak için görevlendirildiğini söyleyen Hasan Polat, seçtiği öğrencilerden dördünün harp okullarını kazandığını bildirdi. Polat özetle şunları söyledi: “Askeriyede bir tane bile müspet general yokmuş diyorlar. Cemaat, Mevlana’nın öğrencileriyle insan kazanıyor. Tamamen sevgi diniyle yaklaşıyor insanlara. Seçtiğimiz öğrencilerde 4’ü harp okullarını kazandı. O zaman büyük bir payeydi bu. Ev abisi konumundasınız ve Gülen ile görüşmeye gidiyorsunuz.Gittiğimiz zaman şunu gördüm benim gibi semt abisi yada ev abisi yüzlerce insan var. O sene askeri okullara öğrenci girdirecek insanlar. Gülen şöyle konuşuyor ‘okullar yurtlar göstermelik şeyler asıl hedefimiz orduda bir insanın olması. Bir insanın olması orada bir okul veya yurt yaptırmış oluyorsunuzö diyor. Görüyor musunuz motivasyonu. Harp okullarını kazanan öğrencilerle 15 günde bir gidip görüşüyorsunuz. 4 sene boyunca öğrencilerle görüşmeye devam ettim. Mezun olduktan sonra tamamen devriyorsunuz. Selam vermek bile ihanettir cemaat terminolojisinde.”

“BÜYÜKANIT CEMAATTE HİÇ SEVİLMEZ BEDDUA EDİLİRDİ, HAİN BİLİNİRDİ”

“Astsubayların atılmaya başladığı zaman Gülen sabaha kadar odasında dolaşmış ve demiş ki ‘Ben bugün çıldırmazsam hiçbir zaman çıldırmam’ Bu nedenle Büyükanıt cemaatte sevilmez. Beddua edilen hain diye bilinen bir insan. Aynı şey olmasın deşifre olmasınlar diye hücre sistemine geçiliyor. 3 öğrenciden sonra birbirini tanımayacak şekilde hareket ediliyor.”

“KOVULMASAYDIM ADİL ÖKSÜZ’ÜN BİR VERSİYONUYDUM”

“Cemaat fikir aşamasında çözülmedi. Şu anda çözülme olmadığını düşünüyorum 5’lik seviyesindeki insanlardan üçünde çözülme yok. Çözülenler temelden değil sonradan ilgilenenler. Ben kovulmasaydım Adil Öksüz’ün bir versiyonuydum ya da Kozanlı Ömerdim. Mustafa Yeşildim. Kıbrıs imamı olduğumda o noktaya gelene kadar onlarca süzgeçten geçmişim. Gülen’i sorgulayan insan Adil Öksüz, Kozanlı Ömer olamaz, mümkün değil. Çözülemeyen nokta ise bu cemaatin bütün söylemleri islami kaynaklara dayandırılmış söylemlerdir.”