Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

FETÖ izi bulunsun...

Muhsin Başkan ile ilgili en fazla spekülasyonu ismini bile zikretmekten midemin bulandığı küfürbaz mevkute ile AKP'nin Amiral Gemisi ve bağlı televizyonlar yaptılar. Her seçim öncesi Yazıcıoğlu'nun hatırasından prim kapmaya kalkıştılar. Öyle ki Abdurrahman Dilipak adlı şöhretli (!) yazarları, helikopterin Amerikan ve MOSSAD ajanları tarafından düşürüldüğünü, Muhsin Başkanın 2 rekat namaz kıldıktan sonra infaz edildiğini bile uydurdu. Yıllar önce yazdım. Tekrarında fayda var. O gün benim değerli ağabeyim Arslan Bulut ile Avrasya Televizyonu'nda canlı programım olmasa o helikopterde ben de olacaktım. Nitekim o gün programı Yazıcıoğlu'na ayırıp, arama-kurtarma çalışmalarını canlı yayınladık. Günlerce gelişmeleri an ve an takip ettim. Öyle ki istihareye yatıp yerini gördüğünü söyleyenler, nokta tarifi yapan, hurafe dolu yüzlerce talep oldu. Yazıcıoğlu olayı derinlemesine mutlaka araştırılmalı. Bana göre Hırant Dink cinayetinden sonra "bizim tarlayı bizden habersiz sürmüşler" açıklaması yapan Yazıcıoğlu, FETÖ'nün hedefindeydi. FETÖ'de bu olayı Ergenekon'un üzerine yıkıp bir taşla beş kuş vurmayı planladı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından araştırma yapmasına rağmen Ali Lapanta'nın raporundan tek satır almadı. Derken 2011 seçimi geldi çattı. Malatya Özel Yetkili Savcısı Lapanta'yı 1 Haziran 2011'de sorguya çağırır. Türk Ordusunda tasfiye süreci devam etmekte, Balyoz kumpası ile generaller tutuklanmaktadır. Şemdinli kumpasından bu yana askerlerin avukatı olan Yurdakan Yıldız tezgahı anlar. Lapanta'ya rapor almasını, seçim öncesi tutuklanabileceğini söyler. 15 günlük rapordan sonra seçim de bitmiştir. 38086 sicil numaralı Savcı Özden Doğan, Lapanta'yı Ergenekon'a bağlamak için Zekeriya Öz'den gelen talimat ile akla-hayale gelmedik sorular yöneltir. 11 Haziran seçimi geride kaldığı için tutuklamayı göze alamaz. O Savcı 15 Temmuz sonrası HSYK tarafından ihraç edilmiştir. Atılan Malatya Savcısının FETÖ uzantıları ile Lapanta'nın görev yaptığı yerlerde köprü altlarına mermi attırıp, tutuklama için hazırlık yaptığını öğrenen Lapanta, önlem almasa çoktan tutuklanmış olurdu. Üstelik aynı yıl Ağustos'ta Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi ediyor.

AKP değirmenine su taşıyanlar!

Ali Lapanta'nın hedef alınmasının yüzlerce sebebi var. Şimdi merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenlerine seslenmek istiyorum. Muhsin Başkan'dan sonra Genel Başkan olan benim de dostum Yalçın Topçu, şu anda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı. Olay günü Genel Sekreterdi. Tüm ayrıntıları biliyor. BBP'nin şimdiki Genel Başkanı Mustafa Destici haftanın 2-3 günü protokolde. Daha bir kaç gün önce Eskişehir'de Başbakan Binali Yıldırım ile yan yana maç seyretti. Bunlar Yazıcıoğlu dosyasının peşinde değil mi? Sosyal medyada farklı isimler ile hesap soracağını iddia edenler önce Yazıcıoğlu'nun siyasi mirasının başında olanlardan sorsunlar. Bıraksınlar Lapanta üzerinden Meral Akşener'i vurup, AKP'nin değirmenine su taşımayı!

Gelelim Ali Lapanta'nın 15 Temmuz gecesine. Erzurum Bölge Komutanı. Ancak memleketi Balıkesir'de düğünde. Saat 21:00'de telefon geliyor. Arayan Ağrı İl Jandarma Komutanı. Darbecilerin emrini okuyor. "Sizi görevden almışlar. Yerinize Kurmay Başkanı Murat Koçak Erzurum Sıkıyönetim Komutanlığına getirilmiş" diyor. Lapanta uzun süredir FETÖ'cü olduğundan şüphe duyup, rapor ettiği Koçak'ın atandığını duyunca tereddütsüz: "Bu FETÖ darbesidir. Sakın kimse kanunsuz emre uymasın. Oğlum çoluk-çocuğunu düşün sakın bu işe bulaşma" diye Ağrı İl Jandarma Komutanını uyarır. "Emredersiniz Komutanım" demesine rağmen peşini bırakmaz. Derhal diğer illerin Komutanlarını arar. "Biz devletimizin emrindeyiz. Darbecilerle beraber olanları derhal  tutuklayın" emrini iletir. 21:30'da daha Türkiye ne olup bittiğini anlamadan Erzurum bölgesini kontrol altına almıştır. Ardından saat 22:45'te Kolordu Komutanını arar, bir askeri savcı görevlendirerek Kurmay Başkanı Murat Koçak, MEBS Başkanı Yaşar Bıçkın, Harekat Şube Müdürü Murat Öztürk'ün tutuklanmasını ister. Saat 23:00'de darbeciler Erzurum bölgesinde başsız kalmıştır. Kan dökülmeden, bir asker bile sokağa çıkmadan darbe bastırılmıştır. Nitekim Tümgeneral Ali Lapanta 15 Temmuz darbesinden sonra Korgeneral rütbesine terfi etmiştir.

Karanlıkta kalan hususlar

2009'dan 2016'ya kadar dört ayrı soruşturma açılmış, K.Maraş, Malatya, Genelkurmay Askeri Savcılığı ve Yargıtay'ın soruşturmaları sonunda hep "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı çıkmıştır.

Yazıcıoğlu vakasında elbette karanlıkta kalan hususlar var. Malumunuz yaralı olarak Kayseri'ye helikopterle gelmek üzere olduğunu devrin Kayseri Valisi canlı yayında açıklamıştır. Benzeri kirli bilgilerin kaynağını, izlerini bulduk. İHA ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin isimlerini, geçmişteki provokasyonlarını, şimdiki görevlerini, sosyal medyada hangi isimlerle tahriklere devam ettiğini de bir başka yazıya bırakalım. Kim bilir utançlarından işgal ettikleri pek de yabancı olmayan yerlerden istifa edip, özür dileme erdemini sergilerler. Eğer bu konuda açıklama yapmak, hadiseye ışık tutmak isteyen olursa sütunumuz doğrulardan yana hep açıktır.

Yazarın Diğer Yazıları